24. јануар – Вокер спрема нову лаж

Осведочени непријатељ Срба Вилијам Вокер који је, тражећи непосредни повод за НАТО бомбардовање СР Југославије 1999. године измислио масакр албанских цивила у Рачку, појавио се на демонстрацијама Самоопредељења у близини административних линија између Косова и централне Србије.

Човек чију је лаж о српским злочинима побила експертиза финских стручњака, образложио је придруживање демонстрантима као намеру да се лично увери у то да ли косовска полиција прекомерно употребљава силу против њих.

Међутим, мало ко у Србији верује у овакво образложење некадашњег шефа посматрачке Мисије на Космету, познатог и по добрим везама са албанским екстремистима и јавној подршци идеји формирања “велике Албаније”.

Вокера памте и као сведока у поступку против Слободана Милошевића пред Хашким трибуналом, где није одустао од измишљене верзије злочина у Рачку, али је понављао да га памћење издаје, избегавајући тако уплетање у даље лажи.

Долазак Вокера на демонстрације Самоопредељења за државног секретара у Министарству за КиМ Оливера Ивановића, није изненађење, јер како истиче, Вокер је често у улози саветника екстремних партија.

– Не видим ефекат његовог доласка, јер ће се проблеми решавати мултилатерално између Београда и Приштине, уз присуство ЕУ и великих земаља чланица СБ – оценио је Ивановић истичући да су овакви протести опасни, јер је већина људи незадовољна ситуацијом и у њима види могућност промена.

Другачијег мишљења је политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић који је Вокерово присуство код Мердара оценио и као изненађујуће, указујући да је врло занимљиво да се некадашњи дипломата који је службовао на Космету баш у овом моменту тамо вратио.

– Сматрам да Вокер није дошао приватно, већ по неком задатку, јер бивши званичници попут њега су “једном службеник, увек службеник”. Његово појављивање изазива забринутост, јер је могуће да неки центри на западу можда процењују даљу радикализацију стања на КиМ, попут прошлогодишње јулске – казао је Вукадиновић и истакао да би осим албанско-српских тензија, могло да дође и до тензија унутар косовске политичке сцене.

Извор: Вестионлине

3 коментара

  1. … da, ‘setac’ ima vise ‘gazda’ ( “UN” – cia, siptari itd.) ?! .. A mozda se radi o “verifikaciji” – novog (rezervnog) “lidera” siptara , posto je sadasnji, prilicno ‘potrosen’ ?! A.K. zvuci “latinski” ?!

  2. Stari poznanici ponovo su u akciji Diplomata agent promotor
    laži služi imperiji u pravljenju nereda na srpskoj zemlji.
    Hilari ONA VAU nad mrtvim Gadafijem ubeđuje,umiruje kroz široki
    osmeh od Wašingtona do Beograda a ovaj prosrpsi lepo odgovara
    OKEY LEDI KLINTON.

  3. kad bi ameri imali vise bolnica za psihopate,manijake,ubice,bolesnike,nebi ni jedan amer ostao na ulici bolnice bi bile pune,bolesnika americkih

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *