19. јануар – Министар против,Срби за преиспитивање

БЕОГРАД – У Београду је данас одржан састанак министра за Косово и Метохију Горана Богдановића и председника четири општине са севера Косова и начелника косовско-митровачког округа, после којег су Срби са севера КиМ најавили могућност преиспитивања одлуке о реФерендуму, а министар поновио да је реФерендум непотребан.
Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић најавио је могућност да локална самоуправа преиспита одлуку о одржавању реФерендума на северу Косова, заказаног за 14. и 15. Фебуар.
“Ми не желимо да доносимо било коју одлуку која ће бити у супротности са државним и националним интересима. Ако се покаже да ће одлагање реФерендума донети бољитак или олакшати положај Влади и председнику Борису Tадићу спремни смо да разговарамо и о померању рока”, изјавио је Пантић за Танјуг после састанка.
Он је подсетио да су одлуку о одржавању реФерендума донеле Скупштине општина и да једино оне могу да је ставе ван снаге или да је одложе. Пантић је додао да ће у наредном периоду председници општина одржати консултације са шеФовима одборничких група како би се видело расположење скупштина по питању одлагања реФерендума.
У саопштењу издатом после двочасовног састанка, Богдановић је рекао да је у овом тренутку непотребно одржавање реФерендума на северу Косова и Метохије, као и да је неопходно да по том питању политички представници Срба са севера делују координисано са Владом и председником Србије.
Председници општина изразили су став да је потребна пуна сарадња и заједничко деловање са државним врхом Србије по том питању како би се постигло најприхватљивије решење, наведено је у саопштењу.
На састанку се, како је наведено, разговарало о актуелним питањима и безбедносној ситуацији у покрајини, као и о начинима како заједничким деловањем створити услове који би допринели стабилизацији стања на терену, проналажењу начина контроле постојећих тензија на северу покрајине како би се избегло даље компликовање ситуације.
Према Пантићевим речима, на састанку је било речи и о предстојећим изборима у Србији, а председници општина су Богдановићу пренели да би у складу са Уставом избори на КиМ требало да буду расписани кад и у осталим деловима централне Србије.
Договорено је, такође, да се састанци и убудуће редовно одржавају.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Ne mogu da shvatim kako Bogdanovic ima obraza u opste da se pojavi medju srbima kad zna da mu niko ne veruje kao ni njegovom drugaru tamburasu Stefanovicu. Toliko lazi, toliko mjenjajnja stavova tesko da se moze ocekivati od coveka koji nema svoj vlastiti JA. Bogdanovic je covek Hasima Tacija i Borisa Tadicija, on je samo daljinski upravljac kojim upravljau ova dvojica izdajica srbije.Da sam ja na mestu Bogdanovica predlozio bi srbima da svi na rukav stave zutu traku sa grbom srbije sto bi asociralo na zidove u drgom svetskom ratu. To bi bilo vise nego sva njegova trabunjanja i laganja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *