17. јануар – Услов је укидање паралелних структура

Велика Британија се неће противити дијалогу Београда и Приштине о плану који је предложио председник Србије Борис Тадић ако Београд испуни раније постављене услове и укине паралелне структуре, рекао је британски амбасадор у Приштини Иан Клиф приштинском листу Коха диторе.
Клиф је навео да се Британија неће супротставити Тадићевом плану за решење косовског питања, јер је тај предлог у складу са Ахтисаријевим планом.
Тадић је предложио план од четири тачке које би биле размотрене у дијалогу за решење косовског питања – српски манастири на Косову, гаранције за Србе који живе у енклавама, имовина државе и грађана Србије на Косову и питање севера Косова.
“То је добар план јер су сва четири питања шире обухваћена у Ахтисаријевом плану. Увек има места за дијалог и не би требало да заборавимо да Ахтисаријев план омогућава српској заједници на Косову да одржава посебне везе са Београдом”, рекао је Клиф.
Британски амбашадор у Приштини истакао је да је пре дијалога о четири тачке неопходно наставити текући дијалог две стране у Бриселу и спровести постигнуте споразуме и остварити напредак у регионалној сарадњи.

Извор: Бета

3 коментара

  1. … znamo, da ‘zapad’ ima uslova – k’o pas buva ?! I samo krajnje naivan ili nesto ‘teze’ – nastavlja “evropskim putem” ?!

  2. Srbija je odbacila Athisarijev plan o njemu nema razgovora ko
    se vraća na taj plan taj izdaje državu Srbiju. Srbija mora naći
    naćina o povratku okupirane teritorije u državni poredak ili
    DATI OSTAVKU I REĆI NISAM SPOSOBAN DALJE BITI PREDSEDNIK SRBIJE.
    Ali to pusto ali vlast sa slašću nedaje se bez izbora. Na izbore
    do pobede patriotske Srbije.!!

  3. Светлост и топлина

    НЕЋЕ ДУГО НИ ЗАПАД БИТИ ОВО ШТО ЈЕ САДА..ВРЕМЕ ИСТИЧЕ И ЊИМА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *