„Puppets“

Пише Александар Ђаја

Садашње српске властодршце, Америка, НАТО и ЕУ нотирају у својим бележницама само кратком фуснотом – „puppets“

Председница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић изјавила је крајем прошле недеље да је владајућа коалиција, без обзира на све тешкоће које је имала, одговорила основним циљевима, оценивши да и неко други не би то могао боље у ово тешко време. „Мало је вероватно да ће опозиција успети у својим жељама да избори буду раније. Сви смо, већ сада, у предизборној кампањи, неки тако што раде државничке, одговорне послове, а други су у халама одавно, сликају се и дају обећања“… Тачно! Да је Србију водило, на пример, „Удружење пасионираних посматрача жутих мрава“ тешко да би, истовремено, изгубило и  Косово и ЕУ! Што се „државничких, одговорних послова“ власти тиче, камо среће да се она њима уопште није бавила, него да је цео мандат провела на пецању. А што се опозиције тиче, која се „слика у халама“ – е, то је посебан безобразлук! Где треба опозиција да се слика и обраћа народу, кад је режимска телевизија Александра Тијанића пушта у програм тек по који минут – па и то, само између „кобасица прилога“ о срдачним грљењима председника Тадића са европским званичницима који су му дали „педалу“ за „статус“, као клинцу из суседног дворишта коме редовно лупају чврге!

ДЕМОНСКИ ЗАХТЕВИ

[restrictedarea]

Донекле разумем председницу Народне скупштине. Она, будући по професији неуропсихијатар, својим се саговорницима обраћа професионално извежбаним, смиреним, умирујућим и сугестивним гласом, који треба да изазове благу седацију код њених пацијената, да их изведе из анксиозног или паничног стања, улије веру у опоравак под евентуалним будућим вођством актуелног режима, као и да их припреми за наступајућу медикаменту терапију. Проблем је једино у томе што грађани Србије нису њени пацијенти, а што је њена влада (према мишљењима, веровали или не, и неких министара) најгора влада у историји српске државе! Чак је и бивши премијер Србије, а сада „Зоро осветник у ДС-у“, Зоран Живковић, најавио повратак у политику, јер „у последњих седам година није постигнут никакав резултат за Србију. О свему ван демократске процедуре одлучује председник странке (мисли на Тадића) у малом кругу људи којима је окружен. Теза о доследности (опет мисли на Тадића) као најважнијој ствари у политици јесте глупост и не смемо да подржимо тај став. Живи се горе него у време Милошевића, грађани су изгубили наду, а држава се налази пред економском пропашћу!“ Истина, не знам зашто Живковић узима време покојног председника Слободана Милошевића као некакав репер за лош живот, осим што тада од интензивног „пљувања“ по Милошевићу није стигао да, као у време ДС-а, априла 2007. године, експресно направи виноград од 47 хектара, са 170.000 садница!
У својим политичким мемоарима, књизи ,,Правила ћутања“, Момир Булатовић преноси следећу причу: После окончања дејтонских преговора у соби седе он, Милошевић, Ричард Холбрук и државни секретар САД-а Ворен Кристофер. У опуштеној атмосфери после тога, председник Милошевић узима лист празног папира, додаје га Кристоферу с молбом да напише све услове које би наша страна требало да реализује, како бисмо једном за свагда решили проблеме између Америке и Србије… Кристофер, међутим, одгурнувши папир, одговара отприлике овако: Али, господине Милошевићу, не постоји коначна листа услова, већ ви у сваком тренутку треба да урадите све што ми тада затражимо од вас! Председник Милошевић, као што знамо, у наступајућим годинама најпрљавијих притисака и медијске харанге против Србије, зарад отимања Косова и Метохије, такве демонске захтеве није прихватио – и уследили су ратни злочин НАТО-а,  бомбардовање Србије 1999. године и убијање хиљада њених грађана.

БОЛЕСНИ (НИ)СМО
Данас, 15 година од разговора у Дејтону, Борис Тадић чини све што Америка од њега тражи, али то није довољно, пошто Запад у ствари хоће да обори Резолуцију 1244, једино преостало правно упориште за одбрану српских интереса на Косову и Метохији и једини докуменат о моралном поразу НАТО-а у рату са Србијом! Јер, садашње српске властодршце, Америка, НАТО и ЕУ нотирају у својим бележницама само кратком фуснотом – „puppets“!
Политичка и морална агонија ДС-а (али која, на несрећу, узрокује и економску, социјалну и националну агонију државе и грађана Србије), према очекивању, из ДС-а је енергично демантована, иако се „из авиона“ види да Демократска странка изгледа разваљено, као аветињски брод којег је погодило ђуле од пет тона! Изгледа толико успаничено у страху од губитка власти, да ми просто дође жао и ње и њеног председника, који каже: „Питају ме зашто лоше изгледам. Нисмо болесни, него радимо од јутра до мрака на решавању проблема и због тога ћемо и убудуће тако изгледати“. А онда се сетим „разваљене Србије“, опустошене економије, корупције и бескрупулозне пљачке народне имовине, суманутог богаћења појединих њених високих функционера, промашене косовске политике и политике уопште, трагичног увећања сиромаштва њених грађана, затим зарад држања грађана у стању зомбираности и апатије поновног заплашивања народа фантомским „другим таласом кризе“, репризирања лажи са поделама бесплатних акција (овог пута „Телекома“), војног пензионера који са женом и малолетним дететом скаче у амбис са шестог спрата самачког хотела из којег хоће принудно да их иселе, најзад, упркос вољи народа, сетим се најава режима о насилном одлагању одржавања избора чак за Ђурђевдан, 6. маја (не знајући, ваљда, да је Свети Ђорђе тог дана погубљен, а не да је убио аждају) – и кажем: доста! Другови и другарице бољшевици, челници Демократске странке – „puppets“, go!

[/restrictedarea]

4 коментара

  1. Kao i obično, bravo za tekst! Da je Srbija „ludnica“ to smo znali odavno, a pogotovu je to postala nakon 5. oktobra. Ali, nismo tražili da nas psihijatri u parlamentu leče „rečima-sedativima“, nego boljim životom, standardom, nekim vizijama o budućnosti – a ne samo lažima za malu decu, grčevito se držeći za svoje fotelje! A, to što će Zoran Živković da spase DS na umoru, to vam je kao da mrtvaca zakačite koncima pa ga podignete kao lutku, kao marionetu ili „puppet“, upravo onako kako je autor lucidno asocirao. Ovakve marionete, kojima koncima iz Vašingtona i Brisela pokreću ne samo ruke i noge, nego i svaku ćeliju u mozgu, ne može više da spase niko. Ali, narod mora da se zaštiti od ogromne štete koju mogu još da naprave svojim poslednjim trzajima! Naprosto, to je narodna obaveza, zarad sadašnjih i budućih pokolenja. Jer, oni neće lako predati vlast. Ne, ne treba niko da se zavarava da će na miran i demokratski način oni otići s vlasti. Svaki je scenario moguć, jer su do guše u korupciji, krađama i zlu. Za njih je silazak s vlasti, kao silazak u Pakao! Zato, narode, otvori četvore oči i pazi za koga glasaš. A još više se pazi posle, kada se formiraju ovakve i onakve koalicije. Da ne budeš opet prevaren!

  2. Доктор психонализе Ратибор Ђурђевић објави у едицији ИХТИУС да је ФРОЈДОВА наука највећа подвала цивилизацији. а наше вође~ Славица и
    Борис докторили на том Фројду, а он био умно болестан. Карл Попер пре смрти изјави да се садашња наука бави ФАЛСИФИКОВАЊЕМ ЧИЊЕНИЦА.
    Поготову тзв. меке ннауке~ право,економија , психологија, филозофија
    итд, где људска прћија~НОС иде испред БОГА и Божијих закона.Њих двоје су сада највећи кривци за душевно и физиолошко обољевање СРБА, јер хоће да мењају БИЋЕ СРБСКОГОГ НАРОДА противно ПЕЧАТУ
    Господа БОГА.

  3. Ne samo, kao što Đaja duhovito primećuje, “Udruženje posmatrača žutih mrava”, nego Kosovo i EU ne bi uspelo istovremeno da izgubi ni specijalno registrovano “Udruženje za istovremeno gubljenje Kosova i EU”, ma koliko truda uložilo u to! Ali, ima ko može – to se zove režim Borisa Tadića! Pa, i pored toga, opet ih nije sramota da pričaju kako je, u stvari, sve OK i da će izbori da budu u redovnom terminu, 6. maja. Pazite, da 6. maja već uveliko ne počnete da pišete “memoare”! Dozovite se pameti, raspišite izbore i bežite s vlasti, dok još možete. Pa, ako vas opet nakon izbora NATO nekako sastavi, a narod to otrpi, onda, što se mene tiče, vladajte Srbijom beskrajno. Ja ću sigurno da se iselim na neku veoma udaljenu planetu u svemiru!

  4. Ne znam ko je bolestan ako „oni“ nisu bolesni. Samo što se njihova bolest ne zove kijavica ili grip, nego ima one nazive čija dijagnoza na latinskom počinje sa „F“! A, to što rade od jutra do mraka, ne znači uopšte da rade bilo šta korisno po Srbiju. I ogromna šteta može da se pravi radom od jutra do mraka, što je upravo na ovom primeru slučaj! Predlažem predsedniku i njegovoj ekipi da prestanu da rade od jutra od mraka i počnu da rade od mraka do jutra. Biće mnogo bolje za Srbiju! Haha. Veliki pozdrav za Đaju i redakciju „Pečata“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *