5. децембар – Самарџић – Одлагањем седнице опструишу се институције

Демократска странка Србије сматра да се одлагањем седнице скупштинског Одбора за Косово и Метохију опструише рад легитимних институција које се баве питањем јужне српске покрајине, рекао је данас члан тог одбора Слободан Самарџић.

Самарџић је, после одлагања седнице скупштинског одбора, истакао да се легитимне институције у Србији не баве питањем Космета већ да се тиме, нелегитимно баве председник Републике и преговарачки тим.

Самарџић је рекао да ће ДСС, а нада се и остале опозиционе странке, тражити и наћи модел за одржавање седнице Скупштине Србије на којој ће се расправљати о ситуацији на Космету и изнети детаљи договора постигнутих у дијалогу са Приштином.

Коментаришући данашње уклањање барикада у Јагњеници, Самарџић је рекао да је то договор локалних власти и Кфора, и да је у складу са настојањима да се ситуација на терену релаксира.  Он је казао да не постоје договори о томе да ли ће се или не и остале барикаде уклонити, и да за сада по том питању влада статус кво.

3 коментара

  1. Napadi opozicionih poslanika na opozicine poslanike u parlamentu
    Srbije ide u korist ovima koji su izdali Srbe na Kosmetu sada je
    vreme odbrane države u kojoj ste izabrani nemate pravo na
    politikanstvo.Vaša je obaveza da srušite ovu sramnu koaliciju.

  2. BoTa Izvinjakovic

    Чух малочас на Дневнику РТС-а да ће се седница одбора за КиМ одржати у петак. Данaс није јер посланици нису добили материјал од Борка. Значи Борку, или Борису, или Влади, замало да напишем Мирку( као да њега неко нешто пита) треба пет дана од Владе до Скупштине.Видите шта све може даљина?!

  3. ne treba ovim kvislinzima nista verovati jer su stigli do kraja i bice spremni na sve! Treba biti veoma oprezan i voditi racuna da se ne desi da “izmanipulasani” poslanici zacementiraju IZDAJU, jer posle nema povratka nazad. Dok god to rade “samo” Borko i Tadic ima i neke sanse.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *