Почетна / Вести / 3. децембар – Самарџић: Србија признала Косово

3. децембар – Самарџић: Србија признала Косово

Потпредседник Демократске странке Србије Слободан Самарџић каже да је договором с Приштином о интегрисаном управљању прелазима Србија признала Косово.

„Направљен је споразум о граници између Србије и Косова, један споразум којим Србија дефинитивно признаје Косово као независну државу“, казао је Самарџић, иначе и бивши министар за Косово и Метохију.

„Треба видети сам документ. Не треба веровати на реч ни Борису Тадићу ни Бориславу Стефановић, јер су они више пута обманули јавност у Србији у погледу садржаја онога о чему Стефановић преговара“, казао је Самарџић.
Према његовим речима, Срби су направили барикаде јер су знали да Београд смера да направи с Приштином споразум о разграничењу.
„Сви ти споразуми, који се тичу и слободе кретања и матичних књига и катастра, а сад и ових граница јесу кумулативни споразуми о признавању Косова као независне државе“, казао је Самарџић.
Он је оценио да је позив председника Србије Бориса Тадића Србима на северу Косова да прихвате договор бесмислен и немогућ захтев.
„Како да признају такве одлуке којима се они дефинитвно скидају са списка држављана ове државе? Ако је то споразум о границама, а јесте, и ако ће они остати са оне стране границе у Косову као држави зашто би Срби признавали такав споразум који иде против њихових интереса“, навео је Самарџић.
Он је навео да се режим интегрисаног управљања границом у целој Европи примењује на међудржавне границе.
„Ако су сами рекли да је интегрисано управљање границама, онда је то споразум о новој граници Косова према Србији, коју Србија прихвата“, рекао је потпредседник ДСС-а.

Извор: Бета

6 коментара

 1. Оливера Петровић

  У садашњој историјској ситуацији врло је важно бити прецизан у саопштавању о Космету. Није Србија признала Косово већ је то учинила Тадићева влада отуђеника која, де факто, више нема легитимитет у српском народу већ се одржава у животу уз помоћ окупатора. Апсолутно је кључно да се српски народ дистанцира од свих договора постигнутих између Тадића и окупатора јер је то сада, док не дођу избори, једини начин да се светској јавности стави до знања да Тадић више не преговара у име српског народа већ у своје име и на корист ове презрене власти.
  0  0
 2. Tadićeve obadve tuke su zavrnute,on nije Srbija narod Srpski nije
  i neće se odreći KOSMETA! Ovo je dosovski ulog za novac koji su
  uzeli.Ovo je njihov kraj a mi koji ne pripadamo toj izdaji na
  dan izbora kažite dosta je bilo vaše obmane.Ako dobije nove
  izbore više nema Srba to će biti jedna masa bez svoga Ja.
  0  0
 3. Da slažem se zar nije posao opozicije da traži pod hitno raspuštanje parlamenta i nove izbore, pretvarajući sadašnju vlast u tehničku…, zašto opozicija čeka izbore za skoro pola možda i više meseci
  0  0
 4. Бравоооо Оливера.Што се Тадића тиче он је Косово признао још онда када је променио Декларацију српског парламента на коме је присуствова и цео дан седео поред онога који ће врло брзо „откинути“ и другу покрајину-Чанка.А вама г.Самарџићу и ДСС-у препоручујем да хитно поднесете представку Уставном суду Србије.Знам да он неће ништа против Тадића, али нека остане забележено.
  0  0
 5. Šta ovdje treba još da se doda, NIŠTA, osim JADNI SRBI.
  Šta srbi mogi ili treba da pokušaju uraditi, jednostavno: Da mole PUTINA a ne Medvedevaj da sve SRBE primi u RUSKO Državljanstvo i tako ih zaštiti od Vatikana čitaj NATOA, ili da SRBI jednostavno PRODAJU cijelu Srbiju RUSIMA za 1 Dinar, to bi Rusi sigurno kupili, jer su naknadno shavtili, da im sada više ne odgovara ona njihova prodaja ALJASKE.
  Kupili bi to RUSI a Srbima bi trebalo biti svejedno, KO VLADA, jer Srbi više ionako sa ničim neće vladati uskoro, vi mlađi to ćete sigurno vidjeti i doživiti. Žao mi je ali to je ISTINA JEDINA.-
  0  0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *