3. децембар – Миловић: Желимо писану форму споразума да би донели одлуку

ЗВЕЧАН – Челници општина северног Косова, одборници и српски народ могу донети одлуку о томе да ли ће прихватити договоре из Брисела тек кад добију оригиналну веризју споразума, изјавио је у суботу председник општине Звечан Драгиша Миловић.
“Када добијемо од (шефа преговарачког тима Борислава Стефановића) Борка оригиналну верзијуу споразума коју је договорио у Бриселу, када она буде представљена посланицима у Скупштини, можемо да доносимо одлуку о прихватању споразума”, казао је Миловић агенцији Бета.
Миловић је то рекао поводом захтева председника Србије да Срби са севера до сутра прихвате споразум о управљању административним прелазима који је постигнут у петак у Бриселу.
Миловић је рекао да су рок и захтев који им је председник упутио доказ колико се Београду жури зарад кандидатуре.
“Сигурно да ће сви наши одборници и грађани тражити писану верзију споразума из Брисела. На реч не можемо доносити одлуке које се тичу опстанка и нашег и наше деце”, рекао је Миловић.
Миловић је поручио Београду да неће бити проблема уколико су споразуми најбољи за Србију, јер то значи да су најбољи и за њих.
“Уколико је то најбоље за Србију, а с обзиром да смо и ми грађани Србије неће бити проблема”, казао је Миловић.
Пуно је нејасноћа у договорима постигнутим у Бриселу, да би коначно могли своју одлуку да изнесемо требају нам споразуми у писаној форми, казао је председник општине Звечан.
“Ми ниједан споразум нисмо добили, зашто се крије од нас и од парламента питање је”, казао је Миловић и додао да косовски Срби имају право да сумњају, јер су сви споразуми у корист Приштине.
Према његовим речима, споразум о интегрисаном управљању границом је камен темељац за признање независност Косова.
Миловић је навео да челници локалне самоуправе не желе нити хоће да се крију иза било кога јер заступају ставове скупштина општина и грађана.
Тадић је у суботу увече позвао косовске Србе да у недељу прихвате споразум о управљању административним прелазима који је постигнут у Бриселу.
“Ја тражим, захтевам до њих да прихвате постигнуто решење”, рекао је председник Србије. Тадић је додао да то “не тражи само од грађана већ пре свега од лидера косовских Срба који сада не смеју да се сакривају иза грађана”.
У понедељак се очекује став министара ЕУ о кандидатури Србије.

Извор: Бета

3 коментара

  1. Пазите господо председници општина, чак и писмено може да се подметне, технологија је далеко догурала.Па зар Борко, БоТа и ШуНАТОвац не лажу и своје колеге министре а камо ли неће вас, које сматрају својим противницима.Прочитајте ПЕЧАТ, поготову прошли број(Врховни суд Косова и остало)па ће вам бити јаснија Тадићева и Боркова подвала.Они не могу другачије јер, ОНИ НЕМАЈУ АЛТЕРНАТИВУ.

  2. Bravo brate Miloviću odgovor jasan glasan patriotski samo vi
    na KOsmetu možete doneti odluku u vašu korist i korist Srbije
    Naredba iz Beograda koji sedi u toplim sobama i vodi svetsku
    politiku a deo Srba se mrzne je sramna i bezobrazna,fali što
    vam nije poručio da jedete kolače kao ona nekad sirotinji bruka
    do Boga!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *