26. децембар – ВЛАДИНА УРЕДБА О КОСОВУ НЕУСТАВНА

Уредба Владе Србије на основу које данас почиње примена споразума Београда и Приштине о слободи кретања је „апсолутно у супротности са Уставом Србије“, оценио је портпарол Демократске странке Србије Петар Петковић.

„Овом одлуком отворено се дискриминишу грађани Србије и успостављају добросуседски односи са Косовом. Због тога ДСС је уверен да ће све одлуке владе које су донете под притисцима ЕУ и Брисела, а којима власт тргује са делом територије, бити од стране Уставног суда одбачене“, рекао је Петковић.

Према његовим речима, неприхватљиво је да је власт дозволила да са документима „лажне државе Косово Албанци могу да се крећу по остатку Србије, док је Србима на Косову забрањено да се крећу са једино исправним документима државе Србије“.

„Власт све ово чини зарад неизвесности кандидатуре (за ЕУ) која је ништа друго до круна од папира којом Брисел непрестано уцењује Србију. Време је да се Србија окрене себи и свом развоју, а да права мера односа Србије са ЕУ буде развијена економска сарадња са државама чланицама ЕУ, а не чланство у ЕУ“, рекао је Петковић.

Портпарол ДСС је додао да је српски народ на Косову „једино тај који има право да одлучује о својој судбини, тако да све одлуке које доноси, као и до сада, биће у интересу не само народа на Косову већ и целе Србије“.

„Увек бирамо народ, а не уцене и притиске Роберта Купера и Брисела, који отворено желе да српски народ на Косову одвоје од Србије“, рекао је Петковић.

5 коментара

  1. Pođimo od petog Oktobra sve su vlade bile pod ucenama ko se
    suprostavljao otišo je sa političke scene i vlasti.Novi izbori
    trebali bi dati odgovor na poražajuću politiku Dosa. oviCrveno-
    žuti ako dobiju izbore onda nešto kod Srba nije uredu. Svi
    problemi nastaju kada se ne oseća BILO naroda.

  2. Vlast ovo cini jer mora. Dala baba banku da udje u kolo,a sada ne moze da izadje,jer je duboko uvucena u blato,koje joj polako stize do grla i neumitno se penje prema ustima i nosu.

  3. Господине Петковићу,морам бити малициозан, открили сте рупу на саксији.Неуставна уредба!Па зар је то прва неуставност ове Владе.Зар је уредба о “катастарским књигам,,,” уставна? Тамо је крања инстанца,( за мене грађснина РС са КиМ, који још увек тамо има имање)Врховни суд косова.Зар је уставан Статут АПВ и Закон о надлежности АПВ? Зар је уставно да нас Тадић и ШуНАТОвац “утерају” у НАТО без референдума? Зар,….?

  4. zaista sa nama Srbima nesto nije u redu! U ozbiljnim drzavama se onima koji rade protiv Ustava,sudi i lisavaju se slobode a kod nas?
    Ako se ovima dopusti da jos 4 godine haraju ostatkom Srbije, nestajemo sa karte sveta i kao narod i kao drzava.

  5. Koliko ja znam Dr. prof. Kostunica je doktor pravnih nauka pa sta se ne potrudi da narodu objasni zasto je sve to protuustavno. Nismo mi svi pravnici pa da znamo sta je Ustavno a sta je protuustavno. Ovo ne govorim samo u granicnim prelazima nego u opce o svim dokumentima koji su dogovoreni sa Pristinom bez da su oni prosli kroz Skupstinu. Interesira me zasto se Ustavni sud sam ne izjasni i to po hitnom postupku ili ceka da dodje mart sledece godine pa da onda to postane bezpredmetno. Takav Ustavni sud nije nam potreban ali jos nisam cuo niti jednog politicara i opozicionara da je tako nesto rekao.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *