ВЕЛИМИР АБРАМОВИЋ Глобализам и српски езотеријски дневник II

Разговарала Биљана Ђоровић

Тесла је сматрао да је српски народ због изузетно неповољних историјских околности приморан да се ослони сам на себе, стога вековима принудно гаји колективну слободну мисао која је пресудна у свим револуционарним научним истраживањима, и неопходан услов сваке креативности, која зато што је увек нова – руши дотрајале конзервативне системе мишљења и понашања

 

Повод за наш разговор са Велимиром Абрамовићем, оснивачем приватне философске школе „Институт за науку о времену“, у оквиру руског Интердисциплинарног темпоролошког семинара који обухвата заједнички рад 17 катедри на Универзитету „Ломоносов“ у Москви,  чињеница је да је он  недавно изнео информацију да се пројекат у ЦЕРН-у (један од иначе најпрестижнијих и глобално медијски највише популарисаних научних пројеката – са астрономским буџетом)  налази пред колапсом, што је истина која ће, како се тврди, до пролећа бити сакривена од светске јавности. Поред ове,  без сумње сензационалне  вести не само за научне кругове у свету, наш саговорник открива и низ занимљивих и мало познатих чињеница о догађањима на научној сцени Србије.

[restrictedarea]

Водите српски езотеријски дневник. Коме га све шаљете и са каквим циљем?
У свом српском езотеријском дневнику, који сваки дан шаљем Светском духовном братству, пратим развој његовог језгра које се налази код нас, овде на ушћу Саве у Дунав. Нове браће у Србији већ има много и све их је више. То су нови монаси научне религије која тек долази. Парадоксално изгледа, али је истина да су Милошевић и НАТО бомбардовање нагло пробудили потпуно оригиналну српску духовност, деценијама ментално блокирану доктрином комунизма – архетип златног пресека, основну полугу моћи мистичне математике.
Разни уображени европски народи, Италијани, Французи, Немци, имали су амбиције непокривене судбином; Цезар, Наполеон и Хитлер жарко су желели да освоје свет, али узалудно. Свет је, а да то нико озбиљно није схватио, чак ни приметио, толико је то савршено природно урађено – званично освојио Никола Тесла 1898. године, патентом даљинског управљања. Пре тога, он је људима поклонио још један точак, напреднији од механичког, а то је електромагнетски точак нашег доба – обртно магнетско поље, и упозорио нас да сад зна како ради космос. Трећи и последњи његов точак који је остао да се схвати је временски. Тесла нам га је оставио као свој главни лични знак, као заглавље на писмима – спирални вртлог.
Насупрот Европљанима, сведеним на чуваре свог Европског музеја, Срби као најстарији европски народ имају живу судбину непокривену амбицијом, и то  судбину коју данас у потпуности одређује Никола Тесла. Зашто? Зато што је он родоначелник нове Глобалне научне религиозности, која спаја дух, душу и технологију (дух + мисао = математика; математика + стварност = наука; наука + техника = технологија), и из Србије ће прећи у својину целог човечанства. Реч је о Теслиној временској физици, науци планетарног уједињења.
Сваком езотерику очигледно је да српски народ има судбину да духовно уздигне човечанство, и цело човечанство се према Србима тако и понаша – строго неправедно. С друге стране, као народни колектив, Срби су се ослободили заједничке свести и немају са собом више никакву намеру. Дубље гледано, то је и разумљиво. Данашње српство, као некада јеврејство у доба Христа – облик је надисторијске свести човечанства и према томе не може да се развија и сазрева; биће српства није људско историјско, непроменљиво је и делује само по себи, као космолошко начело.
Сестре и браћа, сви заједно јавно раде на истој идеји, свако на свој начин. Шта раде? Поново утемељују пробуђену српску архидуховност у корен глобалне цивилизације, како је то некада већ било у историји, када су се подунавски неолитски Срби (доносећи са собом миленијумски стару математику сфере и златног пресека, и од свега најважнију – тајну полупречника) као бели Богови појавили у подручју између двеју река, древној сумерској Месопотамији. Српска езотеричка цивилизација заснована на природној математици претходи сумерској за око три миленијума. Редослед датума најмање је битан, сви догађаји се збивају само у константној садашњости. Оно што је заиста важно је да се у истој геомагнетској зони и на истом терену као пре девет хиљада година јавила у људима изворна космичка математика – мистични основ научне религије неопходне за планетарно уједињење.
Драги читаоци, знајте да су неки новински интервјуи магијски записи и не могу се читати само разумом.

Спознаја времена као основног закона целокупне промене могла би да ослободи човечанство патње?
Људи су робови времена,  човечанство је роб времена. Сазнање времена као основног закона целокупне промене ослободило би нас патње. Научно бисмо могли да компензујемо свако зло, односно да контролишемо промену и производимо жељена стања околине, алтернативне реалности. Буда је то учинио психолошки, и само за себе, али наука мора да учини то и физички, за све људе, за свакога посебно.
На путу судбине нема препрека, тако је и Тесла испунио што је морао у свом времену и послао нам поруку да је наука религиозност Светог духа изражена технологијом. Свети дух је време, отац је простор, син је материја. Мајка је све то заједно, стваралачки принцип бесконачног. Зато су жене далеко боље уклопљене у природу од мушкараца. Имају потпуно укључење. О томе говори Маитреyа, индијско учење о Мајци света. Ипак, Дух који је у детету није власништво родитеља. Дете не може напросто да „слуша“, унутрашњи космос му то не дозвољава. У овом тренутку настојим да образујем „Институт за космологију и науку о времену – Никола Тесла“, како бих се и сам тиме бавио интензивно и то
експериментално, заједно са пријатељима, са којима већ годинама
радим… Буђење Тесле у Београду је почело. Ви који читате, пошаљите нам у јоносферу и ваш светлосни зрак душевне подршке.

Ви као да верујете да је Србија у средишту промена које ће омогућити излазак из (програмираног) хаоса, у који цивилизација тоне све дубље?  
Геомагнетска зона Балкана формирала је специфичну матрицу функционисања неутралних мрежа свих својих житеља, то је биофизички мерљиво, доказано. Ово практично значи да је начин синтезе чињеница и уопште логичка синтакса античког Грка, на пример и Тесле, била иста. Разликовало их је само оно што и данас разликује људе духовно свесне од несвесних – ниво укључења у хијерархију космичких збивања. Другим речима – индивидуална свест, која се код генијалних људи манифестује поистовећивањем личног и универзалног, у Србији је на врло специфичан начин све више. И Тесла се наглашено изјашњавао као припадник српског народа. То нема никакве везе са класичним национализмом, већ је у питању нешто сасвим друго. Тесла је сматрао да је српски народ због изузетно неповољних историјских околности приморан да се ослони сам на себе, и стога вековима принудно гаји колективну слободну мисао која је пресудна у свим револуционарним научним истраживањима, и неопходан услов сваке креативности, која зато што је увек нова – руши дотрајале конзервативне системе мишљења и понашања.
Космос се пресликава на биологију, али у варијацијама и не на сваког подједнако. Теслина енглеска синтакса је пресликана српска и стога га Енглези, као и други народи, много теже разумеју од нас. Да и не спомињем да се баш у Београду ствара критична маса умова за планетарно решење, јер је највећи степен индивидуалне слободе; ниједна државна или друштвена институција не ради за нас, сваки Србин је сам у космосу и директно укључен у њега, добро или лоше. Таква нам је божанска судбина.
Али знам да се овде помаља решење за планету, под Теслином симболом, да ће то решење разумети на Истоку, а на Западу спровести. Шта је то? То је нова религиозност заснована на духу науке.

На који начин оцењујете процесе побуна које се шире светом против банкстера и осталих припадника моћног олигархијског финансијско-војног естаблишмента? У САД-у протести се одвијају под слоганом „Окупирај Вол стрит“.
Још је Мао Це Тунг рекао да је Америка „тигар од папира“. Од доларског папира од којег је направљена Америка сазидан је, поред Кинеског и Берлинског, и трећи, економски зид – Вол стрит (вол на енглеском значи зид).  После рушења берлинског, сада је у току и рушење другог од та три светска зида, доларског зида, Вол стрита. То је отворено почело када је Викиликс суспендовао  моћ политичког сектора који је био трансмисија наређења банкарског сектора извршној власти, војсци и полицији. Био је то јавни знак слома структура које генеришу конзументску цивилизацију, она уништава ресурсе планете и стога је на дужи рок неодржива.  Спиритуални економисти високог банкарства губе моћ пред уздизањем нове науке са религијским одликама, која ће ујединити планету. С обзиром на највећи степен индивидуалне психичке слободе овде у Србији, на Теслин архив науке будућности који је овде у Београду, и да се у целом свету руши званична универзитетска физика заснована на релативистичкој и квантномеханичкој схоластици, овде у Србији процеси освешћивања су најбржи.
То су само видљиви знаци једног новог света у настајању, света који ће се ослонити на бескрајне изворе енергије и знања више свести, као што су, на пример, спознаја праве природе времена и технологија континуума, односно производња делова из неисцрпне бесконачне основе света, по људској жељи. Као што је прави циљ медицине људска физичка бесмртност, тако је и прави циљ технологије производња материје из светлости. Сваки је човек центар света, јер је свет у основи бесконачан, па има неограничен број центара у коегзистенцији. Свако, баш свако ко уме, може користити центар космоса за уздизање духа, али то за сада раде само високи адепти религија и иницијанти тајних друштава, а једнога дана, када превлада нова цивилизација, за коју се и ми овим текстом боримо, то ће бити дечја игра.

Ви сте мислилац који се читавим својим бићем залаже за Нови светски поредак, подразумевајући под планетарним поретком нешто сасвим различито од онога што изгледа као реална перспектива „Глобалистана“: глобални електронски концентрациони логор, са чипованим становништвом, контролисаним и надгледаним у једном крајње дехуманизованом систему. Објасните нам своје, готово невероватно, а заиста парадоксално, виђење Новог светског поретка.  
Нови светски поредак је у највећој мери Нови српски светски поредак. Још је Бостонска масонска ложа у којој је тридесетих година прошлог века највећи интелектуалац био Михаило Пупин (и чији је знак стилизована ружа, иста као знак Социјалистичке партије Србије), дакле, још је та ложа одредила Јужнословенске народе за социјални експеримент који треба да покаже како је могућ нови тип људске заједнице одговарајући целој планети, то јест за експеримент друштва без државе. То су прво спроводили југословенски комунисти преко квазиполитичких, а у суштини езотеријско-метафизичких идеја самоуправљања и несврстаности, па је идеолог Кардељ и отворено говорио о правим циљевима југословенског комунистичког експеримента, одумирању државе, односно о растварању државе у народу. Распадом Југославије само је српски народ и овај терен уже Србије, посебно Београд, задржао езотеријско-експериментални статус, док су други народи, као слабије ментално развијени остављени у нижем историјском стадијуму развоја, то јест дате су им националне квазидржаве као привремени политички привид независности, док им је суверенитет одузет преко банкарског система.
Знам да овде треба хитно развијати интелектуалне институције планетарног типа, за које су једино способни људи потпуно ослобођени стега савремене цивилизације и вере у њу, а то смо ми овде, нарочито на подручју Београда. Смешно је да ми, српски појединци освешћени до степена на којем треба да предводе процесе, због ментално ограничене владе још увек будемо у положају да нам мањкају средства за материјализацију праве хијерархијске позиције у реорганизацији света, а то је прво место које нам природно припада. Хитно је оснивање Филозофско-научне институције Теслиног центра за нову физику, центра који би за највише пола године био не само најважнија институција светске науке, већ би и новом етарском технологијом изведеном из Теслиног научног наслеђа и историјски авангардним схватањем космоса и хармоније човека са природним силама,  уморном и избезумљеном савременом човечанству указао на излаз, на светлост која обасјава само благословени ум.
Смешно је и просто невероватно да се баш српски народ бори против Новог светског поретка, јер се на тај начин у ствари бори против самог себе. Нови светски поредак је дело три човека српског порекла, технолошки га је омогућио Тесла ( да само поменем главно, патент даљинског управљања из 1898), филозофско-политички смисао му је удахнуо Пупин (студија „Нова реформација“, где је изнео главне идеје медијско-политичке катализе колективне свести, тридесет година пре Маршала Маклуана) и најзад, код нас врло мало познат, а веома важан шеф Катедре за педагогију Њујоршког универзитета и реформатор америчког школства Павле Ранков Радосављевић,  он је развој личности ставио у први план образовања, испред учења чињеница, на америчке универзитете је увео изборне предмете и, укратко, дао основу Болоњске декларације. Истицати финансије као главни и најмоћнији инструмент манипулације људима је наиван приступ, новац је ипак само средство, а главне идеје за нови поредак дали су наши људи. Како онда могу да критикујем тај поредак, уместо да се борим за њега.

– Крај –

[/restrictedarea]

5 коментара

  1. Dr.Velimir Abramović je jedan od zlatnih ljudi nauke, nalik velikanima iz doba prosvjetiteljstva, kada se znalo šta je misao i kada se poštovalo, ali, kojeg na žalost slijepa država ne prepoznaje. Tako je sa mnogima bilo i izgleda da će biti, jer je uvjek više instant intelektualaca, vjernika i patriota.

  2. hvala “pecatu” na ovom intervjuu…. Postovanom g-dinu Abramovicu ( ranije i “Vilijam Abramcik” ?!), ako zaista gaji ljubav prema mudrosti bih, onako neupucen, ipak ukazao na neke stvari, a bez umisljanja da sam apsolutno u pravu … Da li se mozemo sloziti, da je kljucni termin, u kojem se razlikuje istocno -pravoslavna misao od ostalih – prelest ili prelast ?? Da je svesnost opasnosti od visokoumlja i samomnjenja ( v. o prelesti kod Sv. Ignjatija Brjancaninova) i neprestana paznja – trezvenost u borbi protiv samoobmane, ono sto je “Zapadu” i dr. – prilicno strano ???
    I da su u ovim ‘zemaljskim’ uslovima, cak i najvece vrline pomalo ‘povezane’ sa ‘necistocama’ ( zar se ‘cistije’ legure ne dobijaju u kosmickim usovima, gde se i voda sa uljem mesa ?!) – a tastina hoce sve, poput kolomasti da ih isprlja ( v. kod Sv. Jovana Lestvicnika) ?! I jedno je rodoljublje, kao oblik bratske ljubavi – a drugo je sujetno i umisljeno hvalisanje ?! I zar nije vera finije i vise znanje od ostale nauke ( v. kod Sv. Justina Celijskog – Tajna saznanja u ‘gnoseologiji sv. Isaka Sirina’ kao i himnu Sv. Petru Damaskinu iz Ohridskog Prologa )…. A djavo nije protivnik religije, naprotiv, on hoce svaku da “prilagodi” sebi (‘dodavanjem’ ili oduzimanjem od uskog puta ortodoksije) – pa tako dolazi i aktuelni “njuejdzerizma’, ‘svedenborgovizma’ – uz svaki “neizbezan” gnosticizam, itd ? I jedno je svetska mudrost a drugo Premudrost Bozja ?! Hvala mu, na jos jednoj ‘potvrdi’ da smo ‘izabrani’ “zamorci” u ‘laboratoriji” oholih…. Uzgred, kako bi on ‘fizicki’ opisao oholost, gordost, umisljenost itd. – koja neizostavno prethodi propasti ????! Uz izvinjenje, zbog nametljivosti, mozemo li se sloziti, da svetsko znanje nije lose samo po sebi… i isto se moze uzdici, oplemenjeno cistom verom…. ako se pazi na ‘tastinu i rijec laznu ” ?! ….. with the best wishes psd

  3. Eh dragi profesore i prijatelju drago mi je da Vas zdravlje dobro sluzi i da ste i dalje na pravom kursu.

    Cesto se setim predavanja i razgovora na FDU ia proslog veka. Bas zvuci da je bilo mnogo davno, a kao da se nije jos ni zavrsilo.

    Pozdrav Vladimir Mihajlovic, Johannesburg

  4. Na koje Srbe misli profesor Abramovic? Ka gledam vesti smuci mi se od Srba koje vidim da zastupaju globalne interese Vol Strita, koji propada i koji ce se urusiti pred naletom postenih i pravdoljubivih, sada dobro informisanih Amerikanaca, zahvaljujuci internetu. Zar ne vidite u kakvom okruzenju palih duhova zivimo?

  5. Pozdrav Veljo!Moram da ti kazem ono sto ranije nisam mogao.Ja sam pravi tvorac nove fizike , ne samo teorijski vec ono sto je mnogo bitnije eksperimentalne.Ni Ruska ni zapadna fizika nisu tacne.Kjucni zakoni u fizici su netacni. Nas pogled na svet koji nas okruzuje je skroz pogresan.Da se nebi svelo samo na pricu izveo sam ekspriment gde je po prvi put u istoriji nauke bilo moguce videti jasno jezgro atoma, sto i u Cernu sa ogromnim budzetom nisu uspeli. Jezgro atoma uopste ne izgleda tako kako ga danasnja fizika zamislja. Jos nesto dokazao sam eksperimentalno da je Tesla u pravu i vec sada imamo besplatnu elektricnu energiju, vise nam nije potrebana elektrodistribucija.Jos devedesetih kad smo se videli znao sam da je Tesla zaista izvrsio bezicni prenos ,otkrio sam i cak usavrsio Teslinu metodu . Sto se tice vremena znam tajnu bogova .Uskoro ce i putovanje kroz vreme biti sasvim normalna stvar.Razvio sam i usavrsio metodu gde vec sada mozes ziveti ko od sale preko 900godina. Pozdrav Dragan Vasovic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *