ЛДП и СПО траже хитно признавање Косова пре него што се ЕУ распадне

Пише Павле Ћосић

Београд, 8. новембра 2011. године („Бе92“) – Лидери Српског покрета обнове Вук Драшковић и Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић јуче су одржали састанак после којег су изнели своје усаглашене ставове

 

Ове две врло сродне странке републиканско-монархистичког профила одлучиле су да се уједине у ставу да Србија под хитно промени Устав, призна Косово као независну републику и убрзано затражи хитан улазак у Европску унију, пошто постоје назнаке да ће се овај савез држава распасти.
„Видимо шта се догађа у Грчкој и Италији, ускоро ћемо гледати шта се догађа у Француској и Немачкој. То што се догађа не слути на добро. Црни облак надвио се над Европом, облак финансијске кризе која води у катастрофу. Европа се не брани у Бриселу, него у Београду!“, истакао је Вук Драшковић, доживотни председник СПО-а, човек који никад у животу није мењао своје чврсте ставове. Поред њега је млади Јовановић деловао помало неубедљиво кад је рекао да је Европа наш једини пут и да је ово последњи воз у који још можемо да се укрцамо.
„Била би то права историјска катастрофа да не будемо у породици европских народа у моменту кад се та породица буде расформирала, нарочито ако се буде расформирала кроз ратне сукобе. То би значило да би Србија у том сукобу морала да буде неутрална, што се коси с њеном традицијом“, додао је популарни Чеда.
Ова два искусна политичара најавила су штрајк глађу уколико њихови предлози не буду усвојени и чак су запретили да ће ускратити своје гласове већинској коалицији на свим нивоима, осим уколико заузврат укупан буџет не буде усмерен на рачуне њихових странака.

8 коментара

 1. Avatar

  Satira,komika jednom rečju.
  Svaki dan se neko od ovih aforističara oglasi pa mi ulepša dan.A izjave su dubokoumne i nadasve u korist Srbije da ponekad ostanem potpuno zatečen,bez teksta. No comment.

 2. Avatar

  Izvinite je li to sala ili su to stvarno rekli?

 3. Avatar

  Ja ih podržavam naročito po pitanju štrajka glađu i to do ispunjenja njihovih zahteva.Znači do kraja

 4. Avatar

  Sve se to radi smišljeno,oni su kao jastrebovi a onda nastupa Tadić,kao zaboga umeren,civilizovan čovek a ustvari je izdajnik poput njih

 5. Avatar

  Kao da citam Nusiceva dela….hahahaha…

 6. Avatar

  Када су се ова два болесника разумела све ми је јасно-дијагноза СВИЊСКИ ГРИП у поодмаклом стадију без изгледа за излечеље.

 7. Avatar

  Da im ne zamerimo ,oboje su na terapiju ,izgleda kad se predoziraju nastaje problem.

 8. Avatar
  Sančo Pansa

  Fenomenalan članak, pun satire i finog humora…baš sam se nasmijao. Svaka čast Autoru teksta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *