25. новембар – Забрињавајуће изјаве команданта Кфора

ЧАГЛАВИЦА – Председник општине Звечан Драгиша Миловић оценио је  да су изјаве команданта Кфора Ерхарда Древса о могућој ескалацији насиља на северу Косова “забрињавајуће за све који живе” у Покрајини.
Миловић је за КиМ радио из Чаглавице казао да Кфор “ради онако како Приштина одлучује”, а Срби са севера Косова “неће погоршати безбедност и нарушити ионако тешку ситуацију”.
“Очигледно је да те најаве долазе из Приштине. Како сам Древс каже, Приштина постаје нервозна, а ми очекујемо од њега и свих представника Кфора да у складу са мандатом и у складу са Резолуцијом 1244 одрже стабилност и безбедност свих који живе на Косову и Метохији”, казао је председник општине Звечан.
Према његовим речима, нису истините тврдње да барикаде ограничавају кретање војника Кфора.
У интервјуу за сајт оружаних снага Немачке, командант Кфора Ерхард Древс је оценио да би нова ескалација на северу Косова била могућа “само у случају избијања насиља већих размера”, али да до ескалације “свакако неће доћи због несразмерних поступака Кфора”.
Поводом тих изјава Древса у петак је реаговало и Српско национално веће северног Косова и Метохије, које је оценило да би Србија сада морала да затражи повратак до хиљаду војника и полицајаца на Косово.

Извор: Бета

2 коментара

 1. Avatar

  VI ste prepušni sami uz Božju pomoć da se odbranite,od ponovne
  Njemačke sile.Ovaj što treba da naredi ide u Brisel na noge da
  mu kažu otprilike nema ništa od pregovora.To je rezultat
  Dosovske politike,čekamo izbore izdržite dotle!

 2. Avatar

  Tuga za vas braco, tuga za ceo srpski narod dok ga vode izdajnici i poltroni, pominje se povratak srpske vojske i policije, tuga sto vlast nece to ni da pomene, tuga st je vlast usmerena samo prema okupatoru, tuga sto se ne nazire neka “putinovska”” snaga da srbiju stavi na svoje noge i ekonomiju na sopstvene snage a loopove razujuriti sa svih nivoa vlsti, Milosevic nije bio dobar, ovo je 100 puta gore.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *