12.новембар – Човић прижељкује хрватски ентитет у БиХ

САРАЈЕВО – Лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је да Босна и Херцеговина “може преживети” само ако су српски, хрватски и бошњачки народ уставно равноправни, односно уколико би постојао хрватски ентитет са седиштем у Мостару.
Човић је рекао да не зна када би се то могло догодити и да ли ће он то дочекати, али је додао да би му била част да буде председник тог енитета.
Tо би, сматра он, допринело стабилности БиХ.
“Сигуран сам да ће се хрватски ентитет десити, кад-тад. Да ли ћу ја то дочекати, то не знам. Сви људи који рационално промишљају о БиХ морају знати да Републику Српску нико не може разградити него само српски народ. Слично је и са бошњачком и хрватском политиком”, рекао је Човић, пренели су сарајевски медији.
Он каже и да му је свеједно када ће до тога доћи, али “што пре се ослободимо тих терета, моћи ћемо нормално размишљати у уверењу да не може бројнији народ, само зато што је бројнији, уништити оног другог”.
Истакавши да БиХ може преживети само ако су српски, хрватски и бошњачки народ уставно равноправни, Човић је указао да, ако 90 одсто представника у Дому народа БиХ, тврди да БиХ нема оквире правне државе, онда је то забрињавајуће.
“Управо смо ( председник РС) Милорад Додик и ја зато разговарали о томе да БиХ мора добити нову норму, јер без тога опет немамо правне државе”, казао је Човић.

Извор: Танјуг

3 коментара

  1. Prošlo je vreme kad su muslimani se izjašnjavali da su: Srbi
    muslimanske vere ili Hrvati muslimani,oni su sebi uzeli ime
    po kraju koji se zove Bosna.Hercegovina nikad nije bila Bosna
    Zapadni krajevi levo i desno od reke UNE bilo i ostalo Krajina.
    Te ” TRI VERO-ISPOVESTI NASTALE SU OD JEDNDNE KATOLIČKE”ne RIMO-
    Katoličke već one u kojoj su i Nemanjići kršteni. to biše nije
    predmet podele ona je završena.Sigurno Hrvati imaju isto pravo
    samo nesmeju tutora tražiti Zagrebu to tutorstvo uvek se završavalo krvavom ratu jedni protiv drugih u korist trećih.
    Srbi u Republici Srpskoj treba da pomognu Hrvate da budu izjednjačeni sa Srbima i Bošnjacima,i tada će nastati poredak
    želji sva tri naroda u pravu si gos, Čoviću.

    • E moj Radoslave ti to po onoj”neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj”.Zaboravljas da su ti isti hrvati ubijali te Srbe od kojih sad traze pomoc.U zavrsenom ratu su zajedno sa muslimanima borili protiv RS zeleci da je zatru.Pa gospodo imate federaciju pa se delite do mile volje….

  2. Pantim ja Hanđar diviziju Ustaše Hitlerove naciste komuniste
    svi su ubijali Srbe.Vreme ide napred Srbi Republike Srpske da bi
    safuvali svoju novu državu srpskog narada moraju biti mudri ipamet u gavu dosta je bilo ORUK POLITIKE kod Srba samo pregovorima do stišavanja strasti.Pobeda je sigurna braćo Srbi!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *