11. новембар – Срби против интегрисаног управљања

КОСОВСКА МИТРОВИЦА  – Поједини председници општина на северу Косова одбацили су у петак предлог да питање прелаза на северу Косова буде решено интегрисаним управљањем административним прелазима, оценивши да би они тиме постали државна граница.
Председник Општине Зубин Поток Славиша Ристић изјавио је у петак за агенцију Бета да тај предлог, који приштинска штампа приписује изасланику ЕУ Роберту Куперу, “представља предлог за уводјење царинских прелаза”.
“Предлог о такозваним интегрисаним прелазима није ништа друго него предлог за царинске прелазе, што у народу значи ‘није шија него врат'”, казао је Ристић.
Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић казао је за агенцију Бета да је интегрисано управљање прелазима “само појам” који су чули од шефа београдског преговарачког тима Борислава Стефановића.
“Не знамо о чему се ради, нити желимо да размишљемо о било каквом интегрисаном управљању царинама, јер измедју Косова и Метохије и централне Србије не може и никада неће бити ни граничних ни царинских прелаза”, рекао је Пантић за агенцију Бета.
Шефица делегације Косова у разговорима с Београдом Едита Тахири, изјавила је да је за Косово прихватљив предлог посредника ЕУ Роберта Купера о интегрисаном управљању границом.
Тахири је у интервјуу за приштински Епока е ре рекла да се “према европском моделу о интегрисаном управљању границом, две државе обавезују да у тој сарадњи раде према законодавству своје земље, што значи да обе земље остварују своје законе”.

Извор: Бета

2 коментара

  1. Светлост и топлина

    Нова западна подвала.Они само знају за то.На крађи богатстава
    покорених држава и њихових колонија су се напрасно “обогатили”.
    То зло које су чинили народима ће им се вратти преко природе
    и отпора планета и народа којима су наменили улоге робова.Постали
    су бескрајно ПОХЛЕПНИ.Такви су и шиптари,њихови “пријатељи” и
    “верни следбеници и ученици”.Заједно не знају да им се ближи
    КРАЈ ИГРЕ И ПОСТОЈАЊА.

  2. Jos niko na Skupstini UN n ije rekao da srbi ne zele da zive sa siptarima isto kao sto su to siptari rekli za srbe. Tadic na kosovu dobija po9liticke pojene i zaradjuje masne pare koje mu placaju zapadnjaci. Treba da se u Skupstitni oko toga otvori rasprava, dokle ce nas terati da zivimo sa siptyarima i kada ce napokon svetu reci da to nije moguce. Treba da srbi donesu Deklaraciju da se izdvajaju iz pokrajine kosovo i od srbije i sve je sa tim zavrseno. Sta briga srbe hoce li ih ko priznati ili nece ali treba da postoje granice i da se zna sta je cije. Kad se Deklaracija usvoji kfor i Euleks momentalno moraju da napuste secer kosova jer nemaju mandat za drzavu koja bi se zvala Srpsko kosovo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *