10. новембар – Пантић: Напад планиран, циљ провокација Срба на северу Косова

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић рекао је да је напад на Србе у насељу Брђани био “пажљиво планиран” и да је циљ било да се испровоцирају Срби на северу Косова.

Лекари Здравственог центра у Косовској Митровици саопштили су јутрос да због природе и тежине повреда нису успели да спасу живот Саву Мојсићу (28), који је подлегао повредама задобијеним у пуцњави, у северном делу Митровице. Они су саопштили и да је обдукцијом утврђено да је смрт Мојсића наступила због повреде нанете пројектилом калибра 7 милиметара, испаљеним из ручног ватреног оружја.

Остала двојица Срба, која су повређена из ватреног оружја, су стабилно и налазе се ван животне опасности, као и још једна особа која је, како су саопштили лекари, повређена у тучи.

Пантић је  казао да је циљ напада био да Срби неодмерено реагују што би био повод да Кфор и Еулекс наметну косовске институције на северу.

Према његовим речима, на Србе у насељу Брђани ватра је отворена из куће коју Албанци “користе за надгледање терена”, а пуцале су особе у црним униформама.

Пантић је још казао да Кфор и Еулекс “одавно знају за шта Албанци користе ту кућу (из које је пуцано)”, али да до сада нису реаговали.

Он је оценио  касно синоћ да је рањавање тројице Срба у северном делу града терористички напад.

“Још не можемо да тврдимо ко је извео овај терористички напад. Претпостављамо да су то учинили Албанци, који живе у том делу града”, рекао је Пантић новинарима испред болнице.

Када ће држава заштити свој народ?

Пантић је оптужио међународну заједницу да затвара очи пред злочинима које, како је навео, Албанци чине над Србима без обзира да ли живе северно или јужно до Ибра.

Према његовим речима, Срби окупљени у насељу Брђани негодују и због одсуства реакције из Београда.

“И ја се, као они, питам када ће држава заштити свој народ на Косову и Метохији”, рекао је Пантић.

Председник општине Косовска Митровица је рекао да је представнике међународне заједнице упозорио да је “ситуација изузетно опасна” и да је тешко контролисати.

“Ја сам представницима међународне заједнице рекао да је ситуација изузетно опасна и да ми више нисмо у стању да је контролишемо. За оно што може да се деси вечерас и што ће се дешавати наредних дана крива је међународна заједница пре свих Кфор и Еулекс који све ове године толеришу злочине које Албанци чине над Србима”, рекао је Пантић.

Пантић је рекао да није сигуран да Еулекс и међународна заједница желе да утврде ко је починилац напада на тројицу Срба, јер су и до сада, како је навео, починиоци били ухапшени, а потом пуштени.

2 коментара

  1. Da država odnosno vlati u Beogradu žele da brane Srbe na Kosmetu
    oni bi reagovali sa silom koja je svakoj vlasti na rasoilaganju.Oni idu na jalove pregovore jer su u obavezi gazdi.
    Vlast oseća teret jer nejde lako i Kosovo i Evropa,čistilište je
    predviđeno EJJ za Srbe nazdravlje crveno-žuti.Dotle ste dogurali.

  2. Светлост и топлина

    “На западу ништа ново” рекао је Е.М. Ремарк у свом роману,само
    сукоби и ратови иза којих они стоје.За њих нису ништа пале
    Српске главе.Преко свих туђих палих глава они остварују сопствене
    интересе.Због тога је америчка влада саставила ову садашњу
    “дружину” која нема у својим програмима никакве додирне тачке
    осим служења западним газдама за малу “провизију” колико кошта
    “њихов” труд и образ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *