01. новембар – Војници Кфора ФотограФисали барикаду у Зупчу

ЗУПЧЕ – Група војника КФора данас око подне пришла је близу барикаде у селу Зупче у општини Зубин Поток и ФотограФисала већу групу окупљених грађана који су се ту налазили.
Војници су џипом дошли до пункта КФора на путу који води ка суседном албанском селу Чабра, да би потом пет војника пешке пришли на око 50 метара од барикаде и ФотограФисали окупљене грађане.
Грађани на барикадама претпостављају да ово ФотограФисање служи војницима КФора да би употпунили своје извештаје које шаљу надлежним командама о дешавањима на северу Косова, али постоји и бојазан да те ФотограФије могу бити искоришћене за идентиФикацију.
Док су војници КФора ФотограФисали окупљене на барикадама, у исто време из супротног правца, из смера Зубиног Потока, једном слободном коловозном траком барикаду у Зупчу прошао је неометано један џип КФора.
И током јучерашњег дана неколико возила КФора међу којима су били џипови и санитетско возило прошли су неометано барикаде код Зупча упутивши се према административном прелазу Брњак.
Срби и данас по сменама дежурају на барикадама постављеним на северу Косова а на главним магистралним правцима једна коловозна трака је отворена како би КФор и цивилна возила имала слободу кретања.
Иако је пролаз за војнике КФора Фактички слободан, КФор ову могућност не користи за своје конвоје и неће је користити све док, како је објашњено, не буде омогућена слобода кретања за све међународне организације у покрајини.
Житељи северног Косова не дозвољавају пролазак возилима Еулекса чијим представницима замерају што својим хеликоптерима на административне прелазе Јариње и Брњак превозе косовске царинике и пограничну полицију.
Оба административна прелаза на северу Косова налазе се и даље у блокади, тако да се на север Косова из правца централне Србије и обрнуто може доћи једино заобилазним макадамским путевима.

3 коментара

  1. Neće oni te slike držati uramljenu na zidu sobe u kući
    to će služiti korpus delikt optužbe.Verovatno će poelati
    ovima u Nemanjinu i Predsedniku kao optužbu,možda podele malo
    Čedi,čanko-lizcu,Kandićki.Jer prvo ide optužba pa vojna sila.
    Pa tosmo več iskusili.

  2. Slede hapsenja naravno,jer se niko ne sme opirati evro-americkoj lacmanskoj okupaciji koju tako slatko nazivaju demokratijom!!! Nisu nasi pretci bili ludi pa da nisu znali ko su lacmani?!Ali nazalost imamo savremenika koji ne vide i ne cuju glas razuma koji su im,nama,ostavili upravo ti pretci!!

  3. Kfor zeli samo da vas zaplasi, treba da im pruzite kontru i da na barikade dodjete sa pedest fotoaparata i kamera pa vi snimajte i njih uvecavajte ih i onda kao transparent poredjate na barikadama da se gledaju, i da ih vidi ceo svet. Treba barikade zakloniti mrezama i maskirati je kako vas nebi videli a vi njih mozete da gledate, pa ce onda da budu malo oprezniji i nece moci bas tako mirno da spavaju jer nevide protivnika a znaju da je tu 50m dalje.Jos nisam video niti jedan transparent na barikadama gde se vidi Angela Merkel u hitlerovoj uniformi, ili Jadranku kosor u ustaskoj uniformi. Obamu mozete prikazati kako ga bicuje amerikanac vezanog za stup pa neka ceo svet gleda. Ne mogu vam nista. Izdrzite braco i daj malo vise teatra kako bi brze prolazilo vreme.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *