Форбс: Хрватска у ЕУ, катастроФа на помолу

Улазак Хрватске у ЕУ могао би Европској унији да створи низ проблема због привредних проблема и корупције у тој земљи, објавио је часопис “форбс” у тексту под насловом “Хрватска у ЕУ, КатастроФа на помолу.”
“Хрватска би 2013. године требало да уђе у Европску унију. Уколико се до тада не среди ситуација у земљи, Европска унија ће бити оптерећена слабом привредом још једне чланице, што ће само погоршати проблеме које већ има”, оцењује лист.
Tо ће, како “форбс” наводи, донети нове дугове, додатно оптеретити европске пореске обвезнике, повећати ризик од неплаћања зајмова и извршити притисак на америчко тржиште које је неодвојиво везано за европска тржишта.
Амерички часопис као један од горућих проблема у Хрватској издваја корупцију.
Бројни извештаји указују да је корупција у Хрватској “безобзирна и системска,” до те мере да покреће питање не “како” него “да ли Хрватска треба да уђе у ЕУ”, сматра лист.
“Како сада ствари стоје чланство Хрватске у ЕУ било би јос један ризик поврх већ постојеће изложености у Грачкој који не можемо себи да дозволимо,” пише “форбс.”
ЕУ је подсећа лист, поред већ уложених средстава обецахала додатних 4 милијарде евра за јачање владиних институција које су, чини се већ огрезле у корупцији. “Зачарани круг” се тиме само наставља указује форбс.

7 коментара

  1. OH, Hvala ti Bože,kao da si uslišio moje molitve!Eto,pročitah sad ovaj vaš stubac sa strane pa pronađoh Jednog mladog ČOVEKA,G.Borisa Malagurskog sa kojim apsolutno delim mišljenje o svemu što je rekao u intervjuu.Nema veće sreće,od one kad neko naiđe na svog istomišljenika.Zato ću sasvim sigurno naručiti i kupiti film “Težina lanaca”.Ipak ima trunka nade za ovu napačenu Srbiju iBalkan.

  2. Улазак у хрватске у ЕУ је за мене радосна вест јер поред источноеврпских ”држава” које их после уласка у ЕУ Европа осећа као воденички камен о врату, уласком хрватске у њихово друштво, она ће им сипати у грло и велику дозу отрова. Једно је сигурно: Србија никада неће ући у унију и то ће је на крају спасити од тоталне пропасти.

  3. Nerazmišljajno o hrvatskoj ona ima NJeačku i Vaitikan iza leđa
    barem mi Srbi rođeni u Krajinama Srbskim da nije bilo Njemačke
    i Vatikana Hrvati nebi krenuli u rat protiv Srba.Hrvati su očistili svoju državu od Srba,Jevreja i Roma.Ko ih je kaznio za
    zdodela koja su počinili.I sad šalju svoje vojnike u sastav imperijane vojne sile ne da sade krompir nego da ubijaju nedužne.
    To je novi poredak da mali narodi moraju slušati i izvršavati
    komande. Neka im lepa njihova,vodimo računa da i mi nezalutamo u taj čopor. Hvala.

  4. Е мој Радославе. Заборавио си да ратни злочини не застаревају. хрватска ће ипак на крају бити кажњена за злочине које је починила над Србима. А ко ће да је зато казни ако не Срби сами?

  5. U toj kanalizaciji ce se super osjecati izmjesani sa istima pa klizavim put zelim!!!

  6. E vala neka udju i neka se EU usreci sa njima. Mi dobro znamo kakva je to sreca.

  7. Nije ovo fasistima prvi put da se okupljaju!!Kako ce se zavrsiti to okupljanje? Neko pametni je odavno rekao “istorija se ponavlja”!!! Neka oni samo idu u tu evropsku ujdurmu,njihova stvar,tamo mogu da pricaju o tome kako su nacija koja srpskim govori,i da se lazu medjusobno naravno jer im je laz majka a nevera otac !!I sto je najsmesnije oni jadnici misle da im zapad ne zna gde su im koreni i od koga su !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *