29. октобар – Приведено 15 лица у Новом Пазару, Сјеници, Tутину

У полицијској акцији која је започела јутрос на 18 локација на територији Новог Пазара, Сјенице и Tутина, приведено је 15 лица, изјавио је министар унутрашњих послова Ивица Дачић.
“Јутрос у пет сати отпочела је акција против екстремистичког исламског вехабијског покрета на територији Новог Пазара, Сјенице и Tутина”, рекао је Дачић у телеФонској изјави Танјугу.
Акцију су извели жандармерија, служба за борбу против тероризма Управе криминалистичке полиције и Управа полиције.
Министар је рекао да су им одузети телеФони, компјутери и лап топови и да су приведени на разговор.
Акција је спроведена након што је Мевлид Јашаревић из Новог Пазара, припадник вехабијског покрета, јуче пуцао на амбасаду САД у Сарајеву.

Повећана безбедност испред амбасаде САД

БЕОГРАД – Министарство унутрашњих послова Србије (МУП) повећало је степен безбедности испред амбасаде Сједињених америчких држава, речено је Танјугу у МУП-у.
Како се наводи, степен безбдености је повећан дуж целе улице Кнеза Милоша у којој се, осим америчке амбасаде, налази и више других дипломатских објеката.
Повећан је како број припадника полиције, тако и број полицијских возила, рекли су синоћ у МУП-у.
Јуче поподне у Сарајеву је нападнута амбасада Сједињених Америчких Држава, а том приликом повређен је један полицајац, док је нападач Мевлид Јашаревић (1988) из Новог Пазара, припадник вехабијског покрета рањен и ухапшен.

Полиција претресла Јашаревићеву кућу у Новом Пазару

Припадници новопазарске полиције претресли су синоћ кућу Мевлида Јашаревића припадника радикалног вехабијског покрета који је јуче поподне пуцао на амбасаду САД у Сарајеву, речено је Танјугу у МУП-у Србије.
Јашаревић је у инциденту испред америчке амбасаде рањен, хоспитализован је и није животно угрожен.
Портал федералне TВ у БиХ објавио је комплетан полицијски досије о Јашаревићу званом Абдурахман за кога се каже да је врло радикалан и да је често боравио у Горњој Маочи, на “дружењима” са селеФијама (вехабијама).
У том досијеу се наводе његова “дружења” са селеФијама током прошле и ове године у засеоку Чанде, у Брчко Дистрикту.

Извор: Танјуг

2 коментара

  1. Neznamo kako reagovati Amerikana na rafalsku paljbu njenih miljenika,kada su imperiji potrebni proti Srba.Pre tri dana
    Bošnjaci su omeli normalno predavanje gos,Dodika na Kolumbija
    univerziteta u Njujorku to je opomena i vlastima Srbije šta joj
    se može desiti,povlađivanju Turskoj državi da se meša u odnose
    Muslimanske zajednice u Srbiji.Verujem da večlna Musljmana želi
    mir i saposlenje za mladi naraštaj.

  2. Samo budala moze da veruje u to da su mu evro-ameri prijatelji!!Oni,evro-ameri,nisu ni svojoj rodjenoj deci prijatelji,a kamo li kome drugome!! Ko ih ne poznaje a ima posla sa njima za njih onda vazi poslovica “ko sa njima ore zadnjicom zemlju laci”!!! Ko ne veruje neka proveri,ali nemoj posle da kuka i govori “nisam znao”!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *