21. oktobar – Kfor pojačava snage, oglasile se sirene u Zubinom Potoku

U južnom delu Kosovske Mitrovice od ponoći je stacionarano 80 vojnika i četiri transportera Kfora. Mađarski vojnici, koji su deo tima za brzo reagovanje, stigli su iz Prištine i čekaju dalja naređenja. Noć na barikadama puteva na severu Kosova protekla je mirno. Međutim, jutros oko 10 časova oglasile su se sirene u Zubinom Potoku nakon što je Kfor dovezao vodene topove na barikade. Veliki broj građana se odmah uputio ka barikadima u selima Zupče i Jagnjenica.

Srbi na barikadama u selima Jagnjenica i Zupče u opštini Zubin Potok proveli su noć u automobilima, šatorima i oko vatre upaljene na nekoliko lokacija.
U Jagnjenici četiri kamiona sa teretom deli vojnike Kfora i Srbe. Oni su prepreka konvoju Kfora koji je u četvrtak ujutro pokušao da ovim pravcem stigne ka administrativnom prelazu Brnjak.

Vojnici Kfora i dalje se nalazi oko 150 metara udaljeni od barikada koje su Srbi postavili u selu Zupče i do jutros nisu pokušali uklanjanje te barikade, koja je na putnom pravcu Kosovska Mitrovica – Ribariće, takođe ka prelazu Brnjak.

Kfor je u četvrtak ujutro, pokušao da ukloni barikadu u Jagnjenici, ali u tome nije uspeo usled mirnog protesta građana i u tom pokušaju ispalio je suzavac na građane koji su morali da zatraže lekarsku pomoć.
Na prelazu Brnjak francuski pripadnici Kfora preuzeli su barikadu proširivši svoju bezbednosnu zonu, kao i alternativni put koji vodi oko administrativnog prelaza.

Један коментар

  1. Opet deset na jednoga a Brankovici cucue u Beogradu!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *