O ljudima i dandarama

Piše Dragomir Antonić

Sada, kada su javno razotkrivene, dandare i bitange, razjariće se i krenuti u napad na sve oko sebe. Svi će im biti krivi. Posebno „glupi narod i njegovi još gluplji srpski nacionalisti“

Da se dandare, bitange i bizgovi nalaze na vlasti i oko nje, mnogi su znali i bez Vikiliksa. Znali su i o tome pisali, maltene u svakom broju „Pečata“. Onima koji su znali – nije se verovalo. Zato ja neću ništa pisati o depešama. Pisaće drugi. Ja ću o ljudima i dandarama.

POHLEPNE JAJARE
Dragi Srbi i Srpkinje i svi građani države Srbije – imate sve crno na belo. Ljudi koji su izveštaje pisali i slali ih tamo gde treba, su navodno njihovi prijatelji. „Prijatelji“ ne kriju ništa. Svojim gazdama objašnjavaju koliko su domaće dandare potrebne „zaštiti američkih nacionalnih interesa“ i to nauštrb države Srbije, Srba i svih građana, jer se oni, to jest bitange, bore protiv osvedočenog američkog neprijatelja „besnog srpskog nacionalizma“ kao što se bore i protiv „zaostalih srpskih nacionalista“.
Ti „zaostali srpski nacionalisti“ su glupi, opaki i primitivni, jer im je sudbina države Srbije i njenih građana na prvom mestu, za razliku od vlastoljubivih i pohlepnih jajara koje nikad neće (dok zato dobijaju novce i položaje) skrenuti sa Titovog puta u „Ej, Uniju“.
Nije važno koliko to košta Srbiju i njene građane. Uostalom oni su građani sveta, pa što bi se brinuli kako se živi u Vranju, Dragačevu, Budžaku, Braničevu, Sremu, Kikindi, Kniću, Gruži, Gornjem Milanovcu ili Donjoj Vrbavi. Šta oni imaju sa Srbijom, njenim građanima, tradicijom, istorijom, običajima i kulturom?
Nemaju ništa, niti žele da imaju.
Srbija im je mesto odakle crpe pare, uništavajući tu istu Srbiju a „zarađene“ novce trošiće u „civilizovanom“ svetu pokušavajući da njim kupe nekakav, makar i najbeznačajniji položaj. Da se  vrate u Srbiju tvrdeći kako su „napolju“ nešto napravili, jer tamo znaju da cene njihovu „pamet“ i „dar“ koji u Srbiji niko nije video. Njih mi je stvarno žao. Mi smo znali kakvi su nikogovići, a oni sad znaju da isto kao i mi, o njima misle i oni kojima su se bez ikakvih obzira uvlačili u dupe. To ih je porazilo. Iskreno se uvlače, a oni ih ogovaraju.

KOBAJAGI – NAROD SE PITA
Građani kojima je stalo do države Srbije moraju znati nekoliko stvari. Prva je, da će dandare i bitange, kada su javno razotkrivene, razjariti se i krenuti u napad na sve oko sebe. Drugo, svi će im biti krivi. Posebno „glupi narod i njegovi još gluplji srpski nacionalisti“. Samo je vlast „pametna i sa šizijom budućeg razvoja“. Samo je njihova politika ispravna, sve druge su pogubne. Tvrde i tvrdiće sve bezobzirnije „da štambilj carine Kosova nema državne atribute“; „da su srpski manastiri srž Srbije i da se oni moraju zaštititi“ (zemlja, narod, šume, reke, planine, rudnici se više ne štite); „da je građanima važniji bolji život nego Kosovo“. Ovo će izreći politički šizofrenik (čovek rascepljen između vlasti i opozicije. Dvojna ličnost.)
Treće, koristiće sva sredstva: strana i domaća, štampana i elektronska, da nas ubede da ono što oni rade je u stvari za naše dobro. Zatim će tražiti naše mišljenje o onome što su  već učinili i potpisali. Kobajagi, važno je da se narod pita. Kad god bi neko od političara izvalio takvu floskulu narod bi obrao bostan. Setite se samo: „Hoćemo Tita – narod se pita“ i kako se sve završilo. Da su stvarno želeli da pitaju narod pitali bi ga za Rezoluciju o Srebrnici – a nisu. Pitali bi narod šta misli o ukidanju vojnog roka – a nisu. Pitali bi ga šta misli o povlačenju tužbe protiv NATO zlikovaca – a nisu. Pitali bi  šta misli o saradnji sa haškim tribunalom – a nisu. A sad bi kao da pitaju da li si narode za bolji život, kretensku Evropsku uniju ili za Kosovo i Metohiju?
Pa zar već od 2008. godine ne govore da je sve to nerazdvojivo i jedino moguće? Bože mi oprosti, blebetali su tu priču, svuda i na svakom mestu, kao da su u pitanju Sveta Trojica, jedinstvena i nerazdeljiva. Sad zaboraviše na sopstveno Sveto trojstvo. Razdvojiše ono što nijednom hrišćaninu ne bi palo napamet bez obzira „što su pre dve hiljade godina svi živeli u jednoj državi“ kako izvali mudrac sa Andrićevog Venca. (Pre pet hiljada godina su živeli u bronzanom dobu, a pre sedam  hiljada godina u neolitu. Kakve to veze ima sa Kosovom i Metohijom.)
Građani Srbije, pritiskaće vas sa svih strana. Koristiće se svim sredstvima da vas ponovo prevedu žedne preko vode. Ovog puta konačno. Ako vam je stalo do vaše i budućnosti vaše dece i unuka osvestite se i prisetite se svih laži izrečenih od strane onih koji su nas u tešku situaciju doveli, a sad bi da nas gurnu u beznađe i zauvek završe sa nama. Oduprimo se. Ne slušajmo šta pričaju i legitimnim sredstvima se obračunajmo sa njima. Nisu oni Bogomdani. Izabrani su uz pomoć naših glasova. Nemojmo ponoviti grešku.

Један коментар

  1. Хвала господину Антонићу што пише и подсећа нас да још увек има људи који умеју да мисле, нису подлегли свеопштој хистерији љубави према Европској унији или стравичној депресији која влада међу преосталим Србима.Срдачан поздрав за нашег Чачанина и позив да нас посети.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *