Tadić Srbe na Jarinju nazvao huliganima 20:13 27. jul 2011.

Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je na momentalan prekid nasilja na punktu Jarinje i uspostavljanje mira na severu Kosova i Metohije. Kako je saopštila Pres služba predsednika Srbije, Tadić je poručio da huligani koji izaizvaju nasilje nisu oni koji brane ni građane, ni državu Srbiju.

11 коментара

  1. NESRBI I IZDAJNICI U VLASTI SRBIJE VODE SRBIJU U TOTALNU PROPAST NAROD MORA USTATI I ZAMOLITI RUSIJU ZA DIREKTNU VOJNU POMOĆ A ŽUTU BANDU U TAMNICE ONI JASNO NUDE KOSOVO UZMITE GA MI GA NEĆEMO BRANITI ???

    TADIĆ: PRIŠTINA HTELA DA ZAUZME SEVER, SRBIJA NEĆE RATOVATI!

    (109) Send to friend Print Utorak, 26. Juli, 2011.| Autor: Agencija TANJUG
    Svi oni iz međunarodne zajednice koji eventualno ohrabruju vlasti u Prištini da krenu u takve akcije čine katastrofalnu grešku i uvode taj deo Evrope u nesagledive rizike, rekao Tadić u Pragu

    PRAG – Predsednik Srbije Boris Tadić danas je, povodom akcije kosovske policije na administrativnoj liniji, apelovao na sve građane Kosova da zadrže prisebnost i poručio da jedino diplomatijom mogu da se rešavaju problemi.
    Tadić je rekao da je akcija Prištine sprovedena sa ciljem da se ovlada severom Kosova i da je apsolutno neprihvatljiva.

    “Svi oni iz međunarodne zajednice koji eventualno podstrekavaju ili ohrabruju vlasti u Prištini da krenu u takve akcije, kakva je bila raspoređivanje pripadnika KPS na administrativnim punktovima, čine katastrofalnu grešku i uvode taj deo Evrope u nesagledive rizike”, rekao je Tadić u Pragu. On je istakao da je jedino diplomatija sredstvo koje Srbija danas može da upotrebi, istakavši da Srbija neće voditi rat, ali i da upozorava sve druge da odustanu od upotrebe nasilja.

    “Apelujem na sve da zadrže prisebnost i da niko ne reaguje ni na kakvu provokaciju. Apelujem na građane i srpske i albanske nacionalnosti da zadrže mir, apelujem na predstavnike Prištine da ne preduzimaju ovakve akcije, jer su to akcije najvećeg mogućeg rizika”, naglasio je predsednik Srbije.
    Tadić je rekao da bilo kakav unilateralizam preti da uruši proces dijaloga Beograda i Prištine.

    On je kazao da je tokom prepodneva razgovarao sa Ketrin Ešton visokim predstavnikom za EU i izložio joj da je cela situacija za Srbiju apsolutno neprihvatljiva i da bilo kakva upotreba sile preti da proces dijaloga dovede do kraja i pre nego što on da opipljive rezultate.

    “Dobio sam uveravanja da će EU i Brisel pristupati u skladu sa svim prethodnim standardima, statusno neutralno, tragajući za rešenjem tokom dijaloga. Očekujem i da sa administracija SAD na isti takav način vlada. Verujem da oko toga nema dileme, ali je moguće da neki ljudi iz administracije SAD ohrabruju Prištinu na ovakve poteze”, dodao je predsednik Srbije.

    Celu noć od kad je počela jednostrana akcija Rosu koja je instruirana od strane nadležnih iz Prištine da zauzmu administrativne prelaze i kontrolne carinske punktove institucije Srbije su reagovale i radile na smirivanju situacije, rekao je Tadić. On je upozorio da akcija Prištine predstavlja pretnju da se mirovni proces uruši i pre nego što je dao rezultate.

    “Srbija je sa svoje strane je voljna da učestvuje u dijalogu i mirovnom procesu, jer samo to može da dovede do rešenja, ali, ovakve akcije ne dovode do rešenja”, ocenio je predsednik Srbije. On je kazao i da u Srbiji ima političkih stranaka koje koje smatraju da sada treba ulaziti u konflikte i otvarati nove ratove i nasilja.

    “Ubeđen da većina građana Srbije ne podržava takvu politiku”, dodao je Tadić. “Upravo obrnuto, treba i dalje učestvovati u dijalogu i doprinositi miru. Najteže je izboriti se za mir, a najlakše je srljati ponovo u rat i nasilje”, istakao je predsednik Srbije.
    On je kazao i da se ne sme ponovo upadati u zamku u koju su narod i država upadali devedesetih godina.

  2. Љубомор

    Назвао је Србе “хулигани и криминалци”. Боже одакле му толика мржња против Срба? Да ли је тај човек уопште свеста шта говори и у чије име то чини? Једног дана ће све бити јасно, али по Србе сувише касно.

  3. Eh sta nam izabraste 5 oktobra,da Srbija nece doci sebi jos za 1000 godina.On nekoga naziva huliganima.Odakle mu jos ta hrabrost da to govori,posle svega sta su radili poslednjih 10 godina.Svaki dan se neko ubije u Srbiji zbog nedostatka hrane,lekova i neimastine.Prodavali su preduzeca po 1 euro,zaduzili nas do neba,stavili Srbiju pod protektorat zlocinackog NATO/a,opustosili Srbiju,prodali Kosovo i Metohiju,ceo kadar DOS/a se enormno obogatio,a prije 5 oktobra nisu imali dinara u djepu.Nadam se da ce kad tad odgovarati nekome za to.Naziva srpske gradjane na Kosovu i Metohiji huliganima,koji zive u getu godinama i koji se sami bore za svoje zivote,jer im Srbija nece da pomogne.Ovo je najgora vlada/DOS/ u istoriji Srbije.

  4. тадић је највећи хулиган и бараба!Зато борисе послушај предлог мој,спаси Србију и УБИ СЕ!

  5. BoTa Izvinjakovic

    Rekao je taj najveći izdajnik u srpskoj istoriji još i da su paljenje izazvali srpski i šiptarski kriminalci, kojima, kao odgovara da srpski carinici budu na Jarinju.Prevedeno Srbi su kriminalci i sa njima će se lakše dogovarati a kad dodju “pošteni” šiptarski carinici i policija neče moći da švercuju. E, to je i od Izvinjakovića mnogo.Taj, sada već otrcani, paun bi trebao da leži doživotnu robiju zbog svega što čini i što je učinio za nesrećnu Srbiju.Na sednici Skupštine srbije on i ne krije da se više brine za EU, KFOR i Šiptare nego za svoj narod.

  6. Ova vlast i Borhan tadici zajebali su srbiju toliko da ja nemam reci….tek cemo videti u kakva su nas govna uvalili….posle tadica….i njegove vladavine ….zalicemo sto jos uvek nismo pod turcima…turci su zlato naspram tadica

  7. Ne smeta žutima toliko reakcije domaće javnosti. Navikli su oni na sve. Obraz ime je ko izolacija nuklearnog reaktora. Smeta im što će ceo svet čuti “opet problemi na Kosovu”. To ih boli i u srce pogađa. Zar ne može da se Kosovo mirno odcepi i stane na svoje noge? Pa šta je sad problem, pitaće se tamo neki običan slušalac vesti iz rubrike “svet”. Pa zar nije njihov predsednik demokrata? Kako sad to?
    E tu će se taj običana slušalac vesti iz rubrike “svet” zapitati: pa zar ima još problema? Ko je sada ugrožen? Srbi ili Albanci? Zar je moguće da izbije konflikt kada su obe strane imaju demokratske političare? Pomisliće “ništa mi nije jasno”, i preći na rubriku “zanimljivosti”.

  8. Smeta *zutima* mnogo sto sta,i pored vrucina,nisu isli ni na Adu, ni na Tas na kupanje, da se ne bi videlo kako pustaju mehurice u vodi, ali krenulo je *zuto*..i salju,,,panicno upozorenje zapadu da su pukli,odnosno *zov divljine*, da zapad,hitno salje *novu ekipu*, u Lisiciji potok ,Adu, i druga *wikiliks* mesta u arhivama UDB,

  9. NE NEGO IH BRANI TADIC KAO I DO SADA , TREBA SAMO DA SACEKAMO DAN KADA CE SE IZVINUTI TACIJU ZATO STO SU GA SRBI OMETALI U NJEGOVOJ VIZIJI NEZAVISNOG KOSOVA , A MOZDA NEKOG I POSALJE U HAG KAO ISTAKNUTOG SRBINA SA BARIKADA .

  10. Procitala sam sve Vase komentare i slazem se u potpunosti. Ja osecam ogroman bes i bol zato sto moj narod grca kao nikada ranije, mogu da kazem samo jedno. Braco Srbi,umesto besa i mrznje ujedinimo se i pokusajmo da postavimo nasu zemlju na stabilne osnove.Ovo je prelomni trenutak, moramo biti slozni i jaki jer nam je buducnost u pitanju.Od kukanja nema nista, budimo odlucni.Ako odlucimo da branimo Kosovo, mora biti svi ili niko.Svaki pojedinac je bitan, nije Tadic Srbija, mi smo Srbija i mi odlucujemo.

  11. NIJEDAN SRBIN…u SVETU nebi nase mucenike sa Kosova NAZVAO HULIGANIMA.Verovatno su zasmetali…Kompletnu IZDAJU-ZUTIH.Braco nasa LAZAREVI MUCENICI…Strani vojnici vam se dive…A BG BAGRA VAS OSUDJUJE.Ne slusajte ih…Oprosti im boze neznaju sta rade…ZNA SE Kako zavrsavaju IZDAJNICI-ZEMLJE-NARODA-VERE…CRKVE.MOZDA TO NECE DA BUDE-DEMOKRATIJA.Vi vasu demokratiju sprovodite u vasoj zemlji a nas ostavite na miru.PONOVO cete da bezite kao 45…AKO pozovemo MAJKU RUSIJU DA NAM POMOGNE…Jedinog priatelja za sada.KAD Ruska CEVKA bude zakopana u SRPSKU zemlju-lizace ce nam dupe-EVROPA.100%verujte mi…BOG IM SILU SPRECIO…Rusi nude otkup SPANSKOG duga…POCELO JE….TRULA evropa…SLAVINA JE KOD RUSA.Tako nemoj vlas da tupi kurac…BICE VAM MALA SRBIA…ZLOTVORI-PRODANIIIIII.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *