LEONTJEV Poniženje Srbije za nauk Rusiji

Piše Mihail Leontjev

Ukrotitelji sa Zapada su nad Srbima iskalili teške kliničke komplekse, uz utisak da je to sa Srbijom učinjeno uz poseban cinizam i sadističku logiku. Sve što su uradili Srbiji žele da urade i nama, ali ne mogu. Za sada…

Procedura ekstradicije Mladića od strane srpskih vlasti u Hag bila je učinjena namerno, krajnje podlo i ponižavajuće za Srbe. Usplahireni predsednik Tadić, žurio se da evropsku komesarku Ledi Ešton obraduje sa već pripremljenim poklonom. Munjevita – samo što ga uhvatiše – lopovska ekstradicija. Više ne treba, kao u vreme Đinđića, kršiti srpsku pravnu proceduru da bi se odužili okupacionom Haškom pravosuđu. Srpska procedura je danas potpuno prilagođena zahtevima te pravde. Strašan napredak. Srbija je već spremna da četvoronoške puzi u Evropsku uniju… Ugušena, razbijena zemlja sa amoralnim ili demoralizovanim rukovodiocima, izbombardovanim zgradama u centru Beograda, sa okačenim o njih reklamnim draperijama firmi – pobednika. Očigledan primer za nauk. Za nauk kome?
Ukrotitelji sa Zapada su nad Srbima iskalili teške kliničke komplekse, uz utisak da je to sa Srbijom učinjeno uz poseban cinizam i sadističku logiku. Nekada su u japanskim kompanijama postavljali strašila sa likom načelnika da bi svaki radnik na njemu mogao da iskali akumulirani stres. To pripremaju i nama. Sve što su uradili Srbiji žele da urade i nama, ali ne mogu. Za sada. I to je sasvim otvorena demonstracija onoga što će nam uraditi ako budu u prilici, ukoliko im preventivno sve ne predamo.
Srbija je jednostavno ostala sama protiv čitavog „savremenog“ sveta. Sramota je da se prisećamo detalja, međutim rusko posredništvo u jugoslovenskoj krizi je bilo daleko od neutralnog. Mi smo bili posrednici neprijatelju čiji je zadatak bio po svaku cenu slomiti volju Srba za otporom. Srbija – srpska država, a ne teritorija pod mandatom NATO – postojala je i mogla je da postoji samo u svetu u kojem je „velika Rusija“. Blaženopočivši patrijarh srpski Pavle je na pitanje šta nam je činiti kada takve Rusije nema, odgovorio „Da se molimo“…
Mi smo gori od Srba, zato što nas još uvek niko nije uništio i slomio. Zašto da nas lome kada to sami radimo. Evo, između ostalog, uskoro ćemo 12. juna slaviti veliki jubilej – Dan Rusije. Dvadesetogodišnjicu. Plašim se da nas očekuju svečanosti uz veliku pompu. Naravno, mi na taj dan ne slavimo „nezavisnost“ – akt srećnog oslobođenja od okupacije tuđih plemena, od kojih je 25 miliona, kako se ispostavilo, etničkih Rusa. Mi slavimo nešto drugo, radosno i patriotsko. Međutim, ukoliko želimo da slavimo nešto drugo zašto to ne radimo drugog dana, a ne na dan neviđene nacionalne sramote, masovnog pomračenja uma, kada su uzrujani borci protiv „saveznog centra“ izdali proglas o izlasku RSFSR iz sastava Rusije. Prva pretpostavka „modernizacije“ – normalizacije – je desenilizacija svesti. A praznici nisu poslednji i najvažniji pokazatelj.
Afrika posle završetka globalnog bipolarnog sukoba, čini se, više nikome nije potrebna. Takva rupa na savesti čovečanstva. Kada se u Crnoj Africi odjednom pojave žive, zaista realne zemlje u razvoju, ne zahvaljujući nafti, već normalnoj političkoj stabilnosti, to je samo po sebi interesantno. Tada se u Afriku vraća život u vidu surove geoekonomske i geopolitičke borbe. Mi bismo mogli da imamo prednost u toj borbi, oslanjajući se na mnogobrojne lokalne elite koje je učio i iznedrio sovjetski sistem obrazovanja. Međutim, da li nam je danas stalo do Afrike?

Preveo: Goran Šimpraga

8 коментара

  1. Valjda je Rusija i njen drzavni vrh svjestan da sve sto rade ovi krstasi je u krajnjoj liniji upereno prema Rusiji i samo Rusiji.Prvo opkoljavanje pa onda direkno na nju.To bi trebao znati i gospodin Leontijev.Taj je plan na hiljade godina u naprijed smisljen i sve zavisi od Rusije i okolnosti koje ce prethoditi. Znaci uvijek i uvijek i u svakom trenutku jedno oko osvajaca je upereno prema Rusiji.Rusija je glavni i naj glavni cilj u narednom periodu u planu okupatora.

  2. Nadam se da su Rusi svesni da ono sto se nama desilo 1999god.je ustvari bilo namenjeno njima.Verujem da nisu usli u sukob sa Nato kamarilom jer su procenili da nisu spremni za takav rat.Saopstenje koje je izdao Nato pre nedelju dana preko Rasmunsena da Nato nece nikada napasti Rusiju ja shvatam obrnuto, udarice oni sigurno samo da rese nas.

  3. Ono o cemu je sanjao Hitler,danas je to Amerika.Istina je da je Amerika velika i jaka i da je najjaca svetska sila,ali zar to nije bila Nemacka sa svim svojim satelitima,pocevsi sa Japanom pa onda redom.Krajnje je vreme da za sto sednu sile koje Ameriku mogu da izbrisu sa karte sveta,a evropski deo NATO saveza zaustavi sve svoje aspiracije i planove oko Rusije i drugih destinacija koje [postoje sada u glavama osionih drzava.Oni koji su jednom tresnuli glavom o zid i to dobro,imajuci iskustvo nemerljivo i koji danas cine ponovo jednu od najjacih sila u Evropi ai u svetu,mogli bi svoju spoljnu politiku da usmere u drugom pravcu.Nikada sve pcele nemogu stati u jednu kosnicu.

  4. Sve što se dešavalo sa i oko Mladića u našim medijima,u” NAŠIM MEDIJIMA” navelo me je da zaključim da NI JEDAN MEDIJ u Srbiji ne uređuju Srbi ili su Srbi prevazišli SAME SEBE.Onakvo NASLAĐIVANJ sa patnjama svog sunarodnika,čitaj NARODA,nebi mogli smisliti ni najveći SRPSKOMRSCI ovog sveta.Ko to nije mogao da vidi on može sa ONIMA koji su to smislili.Srećan im put.

  5. Svesni su rusi svega samo oni nemaju budale tipa Tadica, Sutanovca i kojekakvih uvlakaca.Bog im dade i Atom pa jos ulevaju strahopostovanje.Inace nebi ostao kamen na kamenu.Mi kao da smo posedovali fakultet za defektologiju americkog tipa koji je obrazovao i stvarao budale, jer normalan covek sa normalnim funkcijama nemoze praviti ovakve kardinalne greske.Sta su Srbi bogu zgresili, to sto nismo fasizmu po volji ali otkud toliko zla u ljudima koji treba da doprinesu normalnom zivotu i stanju u zemlji.Izgleda sto gore po narod to bolje za nas,Jednom mi rece covek volim Tadica, sto bas njega kaze neplacam nista.

  6. Samo da ne bude da je Libiji Medvedev ono sto je nama, Srbima i Jugoslaviji, bio Jelcin!

  7. Mozda *nauk* mogu da budu i bivsi *komunisticki odnosi i resenje*, medjusobni odnosi, razmena roba, uz postovanje cena na trzistu,sli sa nekim vidom *klirinskog placanja*, sto samo po sebi, iskljucuje zaduzenje kod nekog MMF, a daje mogucnost, nafta i gas..za kukuruz, psenicu, jabuke, maline, da nismo unistili industriju obuce i obucu…itd, sto bi omogucilo *funkcionisanje unutrasnjeg trzista nevidljive ZND, uvecane za clanicu Srbiju*..

  8. Sombor,

    ĐAČKA SVESKA
    TADA desetogodišnji Đura Terzić uredno je beležio u đačku svesku ko je sve od Rusa sahranjivan. Ta đačka sveska kasnije je postala najautentičniji izvor sa podacima o sahranjenim vojnicima Crvene armije u Somboru. Đura je bio pozivan na sve proslave u tadašnjoj ambasadi Sovjetskog Saveza, a sveska je odneta u muzej u Moskvu, gde se i danas nalazi – kaže prof. Milan Vojnović. On dodaje da Đura Terzić nažalost, nije živ i nema potomaka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *