GMO banda ubija poljoprivredu

Piše Uglješa Mrdić

U Nemačkoj su se igrali genetskim mutacijama nad bakterijom ešerihijom koli još 2010. godine. To sve pokazuje kakva je opasnost od igranja sa prirodom i korišćenja GMO hrane u ljudskoj i životinjskoj ishrani

Hrana u Srbiji je sve zagađenija zahvaljujući lošem radu nadležnih institucija u Vladi Srbije, uvozničkom lobiju i GMO kartelu koji godinama deluje u našoj državi. Tu i treba tražiti uzrok masovnih trovanja poslednjih nekoliko nedelja u Srbiji. Možemo slobodno da kažemo i poslednjih nekoliko godina. Sve što je „Pečat“ upozoravao kada su u pitanju genetski modifikovani organizmi (GMO), to se, nažalost, i dogodilo. Korišćenje genetski modifikovane soje, semena, krompira uzelo je maha i prouzrokovalo trovanje prvo zemljišta, a onda putem hrane i građana Srbije.
Da Ministarstvo poljoprivrede radi kako treba i da su uslovi za poljoprivredne proizvođače dobri, ne bi se ni dešavale ove pojave.

ZAGAĐENO POVRĆE
Poreklo zaraze teškim oblikom ešerihije koli i za deo javnosti u Srbiji i dalje je misterija. Dok svet i dalje traga za izvorom infekcije naši stručnjaci sumnjaju da je glavni krivac zagađeno organsko đubrivo ili podloga na kojoj su biljke rasle. O razmerama ugroženosti povrća patogenim bakterijama govori i podatak da je od paradajza zaraženog salmonelom 2008. godine stradalo oko 800 građana SAD, a uzbuna je podignuta i u aprilu ove godine kada je u prodaji ponovo otkriveno zagađeno povrće.
U Ministarstvu poljoprivrede i trgovine potvrdili su da se u Srbiju nisu uvozile klice pasulja, niti drugih biljaka za koje se sumnja da su izvor zaraze u Nemačkoj.
„Rezultati vanrednih kontrola u pet gradova Srbije pokazali su da u krastavcima na domaćem tržištu nema prisustva bakterije ešerihije koli, i da su svi uzorci ispravni i bezbedni za upotrebu“, rečeno je u Ministarstvu poljoprivrede i trgovine.
Smrtonosna bakterija EHEC – enterohemoragijska ešerihija nalazi se, najverovatnije, u klicama soje i drugih žitarica, pronađenim u jednom biovrtu u Donjoj Saksoniji, koji je već zatvoren. Pomenuta bakterija je mutirani oblik nastao ukrštanjem dva različita tipa ešerihije koli, utvrdili su nemački i kineski stručnjaci sa Univerzitetske klinike „Hamburg-Ependorf“ (UKE). Zbog pojave pomenute bakterije stručnjaci apeluju da se u Srbiji koriste termički obrađene namirnice, čak i povrće. Pojedine namirnice poput mesa, jaja i mlečnih proizvoda češće izazivaju trovanje hranom, pa je pri njihovom čuvanju i pripremi potreban veći oprez. Najčešći simptomi trovanja hranom su povišena temperatura, bol u stomaku, povraćanje ili dijareja. Najopasnija posledica je dehidratacija, odnosno gubitak tečnosti, posebno opasan kod dece.
Prema informacijama Svetske zdravstvene organizacije, od 5. juna 2011. godine, ukupan broj obolelih od infekcije uzrokovane ešerihijom u Evropi je 1.614, a registrovan je 21 smrtni ishod. Bolest je za sada registrovana u SAD, Nemačkoj, Austriji, Češkoj, Danskoj, Francuskoj, Holandiji, Norveškoj, Poljskoj, Španiji, Švedskoj, Švajcarskoj i Engleskoj.
Izgleda da niko ne zna šta jedu građani Srbije. Inače, u Nemačkoj su se igrali genetskim mutacijama nad pomenutom bakterijom još 2010. godine. To sve pokazuje kakva je opasnost od igranja sa prirodom i korišćenja GMO hrane u ljudskoj i životinjskoj ishrani.

KATASTROFALNA SITUACIJA U POLJOPRIVREDI
A da je situacija u srpskoj poljoprivredi katastrofalna potvrđuje i protest poljoprivrednika u Vojvodini i centralnoj Srbiji. Poljoprivredni proizvođači izrazili su proteste zbog veoma loše i pogubne politike koju vodi Vlada Srbije i Ministarstvo poljoprivrede.
Apsolutno je neistina da nema novca u agrarnom budžetu i da je to razlog zašto se ne mogu subvencije isplaćivane u protekloj godini isplatiti u ovoj godini. Da bi se javnost u to uverila reagovale su najjače opozicione stranke u Srbiji.
Opozicija navodi da je Vlada Srbije u vezi raspodele agrarnog budžeta izdvojila 11 milijardi dinara za subvencioniranje primarnih inputa u poljoprivrednoj proizvodnji, pre svega u ratarskoj proizvodnji, znači isplata subvencija u visini 14.000 dinara je uračunata u sumu od 11 milijardi dinara. Taj zaključak je razmatran i na skupštinskom Odboru za poljoprivredu, u martu mesecu, tako da se ne može danas reći da novca nema, jer tih 11 milijardi do sada nisu isplaćene.
Prof. dr Zoran Mašić, narodni poslanik i predsednik Odbora za poljoprivredu u Narodnoj skupštini, a i predsednik Saveta za poljoprivredu i razvoj sela u SNS-u, demantuje da u budžetu nisu bila predviđena sredstva za subvencioniranje kamata.
„Upravo u raspodeli o kojoj govorim je bilo predviđeno da se nekih 700 miliona dinara izdvoji za subvenciju kamata na kratkoročne i dugoročne kredite, tako da Vlada i Ministarstvo poljoprivrede moraju objasniti građanima, pre svega poljoprivrednim proizvođačima, gde su 22 milijarde dinara usvojene kroz budžet Srbije isključivo za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje, gde su potrošene. Znamo da su preneta dugovanja iz prošle godine u ovu godinu, negde oko tri milijarde, znači ostaje nešto preko 19 milijardi za ovu godinu i ne može se nikako prihvatiti argument da zato što nema sredstava da se ne može izvršiti subvencija u onom obliku i obimu koji je bio u prethodnoj godini“, rekao je Mašić.
Prema rečima portparola Pokrajinskog odbora DSS Milenka Jovanova problemi u poljoprivredi logična su posledica politike „EU nema alternativu“ i primene Sporazuma o saradnji i pridruživanju, kojim su srpski proizvođači hrane dovedeni u neravnopravan položaj u odnosu na konkurente iz EU, gde su subvencije veće pet do 10 puta.
„Pored toga Vlada je smanjila budžet za poljoprivredu, tako da ove godine za seljake izdvajamo manje od 200 miliona evra, a Hrvatska sa tri puta manje obradivih površina daje dvostruko više“, rekao je Milenko Jovanov.

STOP GMO
Ekološki pokret Srbije – Savez ekoloških organizacija Srbije održao je 5. juna javni protestni skup povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, na kojem je zatražena trenutna obustava neskrivenog trovanja stanovništva i prirode Srbije otrovima što se danonoćno izbacuju iz neobeleženih aviona i odgovornost svih državnih funkcionera koji su dozvolili navedene eksperimente uživo nad građanima Srbije.
„Rok za ispunjenje datih uslova je određen za 1. oktobar 2011. godine. Ukoliko do tog datuma ne budu ispunjeni određeni uslovi, ekolozi će pozvati građane Srbije na  početak blokade cele Srbije generalnim štrajkom i opštom građanskom neposlušnošću. Od brojnih predstavnika strukovnih i sindikalnih organizacija, posebno pozivu svim konfesijama u Srbiji, jedino se odazvala Srpska pravoslavna crkva koja je stala uz narod nedvosmisleno protiv GMO“, zaključio je direktor Ekološkog pokreta Nikola Aleksić.
Ekološke organizacije su dale rok Vladi Srbije da do 1. oktobra donese zakon kojim će se Srbija proglasiti teritorijom bez genetski modifikovanih organizama (GMO) i poništiti svoj potpis na neustavnom Codexu Alimentariusu, koncipiranom da bi se stanovništvo planete Zemlje brojčano smanjilo na, za kreatore novog svetskog poretka, prihvatljiv broj.

_____________

Zaštita od trovanja hranom

U analizi Centra za razvoj ekološke svesti mogu se jasno videti osnovne informacije o problemu, takođe o hemijskoj zatrovanosti hrane kod nas.
„Sva hrana koja se pravi ili prerađuje u fabrikama zasigurno ima hemijske dodatke koji napadaju jetru, time čineći i druge organe podložnim trovanju i bolestima. Hemijske dodatke u hranu stavljaju kako bi osigurali profit na tržištu, jer prehrambenom proizvodu produžavaju ili pojačavaju osobine (npr. rok trajanja, ukus, boju, mekoću i sl…) Hranite se industrijski neprerađenom prirodnom hranom. Takva hrana se može kupiti na pijacama ili u prodavnicama zdrave hrane, ili je možete sakupiti u prirodi, ako imate uslova i sami odgajati. Kupujte sitno i neugledno voće, a nikako ono krupno, gajeno u staklenicima, genetski modifikovano i napajano hemikalijama. U većini plastenika u Srbiji iz neznanja se stvara zatrovano zemljište prekomernom i pogrešnom upotrebom đubriva. Bitno je da kupujete domaće vrste biljaka za ishranu i u vreme kada mu je sezona, jer tako dobrim delom možete izbeći preterano napajanje hemikalijama, ali ne i potpuno. Stare otporne sorte biljaka se ne prskaju. Izbegavajte uvozno voće i povrće. Ono se prska hemikalijama kako ne bi istrulilo na dugom putu. Bere se zeleno i ponekad se prska hemikalijama da bi ubrzano sazrelo. Strano voće ni po čemu nije ekološki podobno jer prenosi strane bolesti, na njega se troši puno energije za transport, može potisnuti domaće vrste, uništiti domaću proizvodnju… Ne koristite hranu koja je u kontaktu sa PVC folijama, plastikama i sl. Dosta plastika i srodnih materijala sadrže i ispuštaju hemikalije koje su kancerogene. Ne koristite plastične čaše za tople napitke, niti kašike i viljuške od plastike. Ne koristite plastične, već koristite staklene posude za hranu i vodu. Ne koristite plastične daske za seckanje hrane, sadrže Triklosan. Teflon je izazivač raka. Aluminijumske i emajlirane posude su nezdrave. Koristite prohromske posude, staklene posude, porcelanske posude i staklene tegle. Ne koristite konzerviranu hranu jer konzerva ispušta teške metale, tihe ubice u hranu“, navodi se u upozorenju Centra za razvoj ekološke svesti.

4 коментара

  1. Opasna namera Agencije za bezbednost hrane – Atak na još jednu nadležnost
    Srpskoj otimaju i poljoprivredu?!

    Bošnjaci i Hrvati u UO Agencije za bezbednost hrane BiH preglasavaju Srbe s krajnjim ciljem da formiraju ministarstvo poljoprivrede BiH
    Udarili mu na resor … Miroslav Milovanović, ministar poljoprivrede RS

    Bošnjački i hrvatski članovi Upravnog odbora Agencije za bezbednost hrane po nalogu Sarajeva stvaraju uslove za ukidanje ministarstva poljoprivrede RS i formiranje takvog ministarstva na nivou BiH!

    Upornim i konstantnim preglasavanjem Srba u Agenciji prilikom izjašnjavanja o radu laboratorija, čije se formiranje, finansiranje i ovlašćivanje nalazi u isključivoj nadležnosti entiteta, federalni članovi UO već su usvojili brojne odredbe koje na mala vrata uvode Ministarstvo poljoprivrede BiH.
    Udar na Srpsku

    Sagovornik našeg lista iz Vlade RS otkriva da je Agencija za bezbednost hrane BiH, bez saglasnosti predstavnika RS, već donela novi pravilnik o uslovima za rad laboratorija u BiH koji predstavlja prvi korak ka nelegalnom formiranju ministarstva poljoprivrede na državnom nivou!

    – Pravilnik o uslovima za rad laboratorija BiH donet je 2009. u vreme kad RS nije imala svoje legitimne predstavnike u UO Agencije za bezbednost hrane. Kad su srpski predstavnici nedavno opet otvorili ovaj problem, u smislu da se pitanje laboratorija u pogledu njihovog formiranja, finansiranja i ovlašćivanja nalazi u isključivoj nadležnosti entiteta i da dobijanje dozvola za njihov rad nije u nadležnosti BiH, srpski predstavnici ponovo su preglasani uz izgovor da je pravilnik donet u skladu sa evropskim zahtevima – kaže naš izvor.

    On objašnjava da usvajanje spornog pravilnika nije evropska obaveza BiH i da njegovom primenom u pitanje dolaze brojne utvrđene nadležnosti entiteta. Postoji, dodaje on, velika opasnost od nelegalnog uvođenja novog ministarstva na nivou BiH.

    – Posebno je opasno to što je Agencija za bezbednost hrane, preko projekata finansiranih od strane fondova Evropske komisije, uz pravilnik donela i dokument pod nazivom „Strategija bezbednosti hrane u BiH”, gde se otvoreno poručuje da je neophodno da dođe do promene Ustava, formiranja novog ministarstva na nivou BiH, formiranja novih upravnih organizacija na nivou BiH i preuzimanja potpune nadležnosti u oblasti hrane, hrane za životinje, laboratorija i tome slično. Srpski predstavnici u UO Agencije o ovome nisu imali pojma – tvrde naši sagovornici.
    Nedić: Opasna praksa Agencije!
    Direktor Kancelarije za veterinarstvo BiH Drago Nedić za Press RS kaže da je donošenjem Pravilnika o uslovima za rad laboratorija u BiH i njemu prateće strategije, Agencija za bezbednost hrane BiH počela da se bavi stvarima koje se uopšte ne nalaze u njenoj nadležnosti.
    – Pozivanje na promene Ustava i zahtevi za uvođenje jedinstvenog ministarstva poljoprivrede BiH ne nalaze se u opisu poslova ove agencije. Glavni problem je u tome što je za donošenje odluka u UO Agencije, koja račune polaže isključivo Savetu ministara BiH, potrebna prosta većina. Tako u svakom trenutku može doći do preglasavanja srpskih predstavnika – kaže Nedić.

    Inače, u poverljivom izveštaju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, koji je pre nekoliko dana dostavljen na razmatranje Vladi RS, a koji se nalazi u posedu Pressa RS, takođe se navodi da Agencija za bezbednost hrane BiH već punih pet godina nelegalno donosi različite podzakonske akte bez saglasnosti srpskih predstavnika koje bošnjački i hrvatski članovi UO agencije stalno preglasavaju!

    – Članovi UO iz RS nemaju mehanizam da utiču na bilo koju odluku Agencije za bezbednost hrane BiH. Odluke se donose preglasavanjem, pa se postavlja pitanje opravdanosti prisustva sastancima UO na kojima se sve unapred zna i sve je unapred određeno! Zakon o hrani BiH nije usklađen s uredbom iz 2002. godine, pogotovo sa njenim izmenama i dopunama, odnosno ta dva akta nisu uporediva s obzirom na ustavno uređenje BiH – navodi se, između ostalog, u informaciji koju je Vladi RS dostavio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Miroslav Milovanović.
    Nimalo naivna priča

    Pomoćnik ministra poljoprivrede RS Vid Kopanja, koji je jedan od članova UO Agencije za bezbednost hrane BiH, za Press RS je potvrdio da u radu Agencije postoje brojni problemi koji, kako kaže, „prete da prerastu u nešto mnogo ozbiljnije”, pa čak i u pokušaj formiranja Ministarstva poljoprivrede BiH bez saglasnosti srpskih predstavnika u zajedničkim organima.

    – Tačno je da nas članovi UO iz reda Bošnjaka i Hrvata preglasavaju po svim važnijim pitanjima, ali u ovom trenutku ne mogu reći kakve ćemo korake preduzeti. Vlada RS će uskoro doneti odluku o ovom pitanju – kaže Kopanja.

    S druge strane, u Agenciji za bezbednost hrane BiH niko nije bio raspoložen da priča na ovu temu. Kako nam je u telefonskom razgovoru saopštila jedna od službenica Agencije, ukoliko želimo da dobijemo odgovor na naša pitanja, potrebno je da se pismeno obratimo direktoru Sejadu Mačkiću koji će nam, kako kaže, odgovoriti kad bude imao vremena.

    Boris Knežević, Banjaluka

  2. Tradicija

    Zadrugarstvo u Srbiji ima dugu tradiciju. Glavni savez srpskih
    zemljoradničkih zadruga, osnovan 1895. godine u Smederevu, bio je
    jedan od jedanaest nacionalnih zadružnih federacija koje su iste
    godine u Londonu osnovale Međunarodni zadružni savez. Iako su u Srbiji
    zemljoradničke zadruge bile dominantne i drugi oblici zadružnog
    organizovanja imaju višedecenijsku tradiciju. Šteditno-kreditne
    zadruge spadaju u najstarije zadružne oblike. Zadruga za međusobno
    potpomaganje i štednju zemljoradnika u Vranovu osnovana je 1894.
    godine na principima zadruga Rajfajzenovog tipa.

    Kreditne zadruge su u prvoj fazi bile vezane za poljoprivredu jer se
    tu najviše osećao nedostatak kapitala. Pored prikupljanja štednje i
    davanja kredita, kreditne zemljoradničke zadruge bavile su se i
    nabavkom potrebnih sredstava za poljoprivredna gazdinstva. Najbrojnije
    su bile između dva svetska rata – 1933. godine bilo ih je 1.173 a pred
    Drugi svetski rat činile su 29,5 odsto ukupnog broja zadruga u Srbiji.
    Broj štedno-kreditnih zadruga pedesetih godina prošlog veka se
    postepeno smanjivao a njihovo oživljavanje počelo je sedamdesetih.
    Početkom 1990-tih poslovalo je oko 70 štedno-kreditnih zadruga sa oko
    80 kreditnih službi pri zemljoradničkim, stambenim, zanatskim i drugim
    zadrugama i oko 20 zadružnih štedno-kreditnih organizacija.
    ………………………………………………………………………………………………………………….
    umesto u poljoprivredu, ulagao u *klozete*

    Proneverio milion evra!

    Široke ruke – Članovi novoformirane Odborničke grupe (LSV-SPO-VP) u Srbobranu optužili su predsednika te opštine Branka Gajina da je neopravdano potrošio milion evra i da su pojedini investicioni radovi plaćani u enormnim sumama
    SVE JE PO ZAKONU … Branko Gajin, predsednik opštine Srbobran

    Odbornici novoformirane Odborničke grupe u Skupštini opštine Srbobran Aleksandar Jojkić (LSV), Zoran Dudvarski (SPO) i Željko Bogojević (VP) optužili su predsednika opštine Branka Gajina da je neopravdano potrošio milion evra za koje se opština kreditno zadužila. Tvrde da je zloupotrebio službeni položaj jer su pojedini investicioni radovi u gradu „papreno” plaćani.

    Kao jedan od primera navode izgradnju toaleta kod sale „Pozorištance”, koji je plaćen čak 12.500 evra?!
    Toaleti po 12.500 evra

    Predstavnik Vojvođanske partije (VP) Željko Bogojević tvrdi da je Gajin zloupotrebio službeni položaj i podseća da je predsednik opštine krajem 2009. godine u svom ekspozeu o namerama za zaduživanje opštine sa milion evra kao cilj postavio razvoj malih i srednjih preduzeća, razvoj poljoprivrede i završetak industrijske zone.
    – Sada vidimo da je došlo delom i do obmanjivanja javnosti jer je novac trošen i na neke druge delatnosti za koje je on smatrao da su bitne. Kod sale „Pozorištance” imamo izuzetno sporne momente. Na primer, koliko je koštala fasada, vodovod i kanalizacija, gde ispada da je svaki od dva toaleta koštao po 12.500 evra. Sporna je i nadstrešnica, koja po izveštaju košta 507.000 dinara – izjavio je Bogojević.

    Branko Gajin je odbacio ove optužbe i istakao da je novac od kredita trošen isključivo namenski.

    – Opštini Srbobran je, uz saglasnost Ministarstva finansija, odobren kredit od sto miliona dinara od Banke Inteza u decembru 2009. godine. Uslovi kredita su veoma povoljni jer je kamata na godišnjem nivou 5,38 odsto a rok otplate deset godina. Tvrdim da građani Srbobrana to neće osetiti jer imamo na godišnjem nivou 60 miliona dinara na ime naftne rente. Novac je trošen za šta je i predviđen, za izgradnju i rekonstrukciju lokalnih puteva i ulica, električne i gasovodne mreže, vodovodne i kanalizacione mreže i za izgradnju i rekonstrukciju obrazovnih, kulturnih i sportskih objekata – precizirao je Gajin.
    Srbobranu ni dinar od NIS-a
    Aleksandar Jojkić saopštio je da ima informaciju iz NIS-a da jedino opština Srbobran ove godine nije dobila neku donaciju od tog preduzeća. Prema njegovim rečima, do toga je došlo samo zato što opština Srbobran nije podnela tom preduzeću izveštaj na šta je potrošila 20 miliona dinara, koliko je dobila tokom protekle dve godine.
    – Smatram da je to nedopustivo i neodgovorno i da smo uskraćeni za najmanje deset miliona. Ne ulazim u to zbog čega sredstva nisu opravdana, možda postoji valjan razlog, ali postavljam pitanje zašto je to tako. Pitanje je dobronamerno jer možda tu ipak ima pomoći. Cilj formiranja ove odborničke grupe jeste da se popravi vlast u našoj opštini, a ako to nije moguće, mi ćemo je promeniti – najavio je Jojkić.

    Prema njegovim rečima, najviše novca je potrošeno na rekonstrukciju električne i gasovodne mreže u industrijskoj zoni, jer to jeste podsticaj za razvoj malih i srednjih preduzeća.

    Darežljivi prema udruženjima građana

    Aleksandar Jojkić, odbornik LSV, optužio je Gajina da ne daje odbornicima odgovore na postavljena pitanja u Skupštini.
    TEŠKE OPTUŽBE … Bogojević, Jojkić i Dudvarski

    – Jedno od pitanja koja sam postavio jeste i na šta su utrošena sredstva dobijena tokom 2009/10. godine. Nisu mi nikad odgovorili, da bi se, konačno, odgovor pojavio na opštinskom portalu. Tamo svi mogu da vide kako su sredstva potrošena. To su ogromne cifre i ne može tek tako da se pređe preko toga. Takođe, nešto što privlači pažnju je način na koji se troše sredstva koja dobijaju udruženja građana. To se radi selektivno i kontrolisano. Neki dobijaju preko mere i to je nešto na šta treba obratiti pažnju – zaključuje Jojkić.

    A. Bjelivuk, Srbobran

  3. Srbija kolonija za izvoz hrvatskog smeća od hrane .
    Normalno da će izdajnička vlast u Srbiji sve pokloniti svojim mentorima i nardbodavaocima za koje rade i Vojvodinu , i Rašku i što god se od njih bude tražilo.Srbija je hrvatska kolonija u svakom pogledu od izvoza hrvatskog smeća od robe koje se nigdje ne može prodati , do upravljanja srbijom pomoću svojih ljudi u samom vrhu Srbije .
    Srbijom vladaju strane sluge žuti,Srpski narod treba da se srami celog sveta što mu sve ne rade i kako ga sramote žuti plaćenici Hrvatske koji vladaju Srbijom a narod šuti li šuti . Očito da treba jedan veliki srpski ustanak dok još ima tko da ustane . U protivnom Pruda je pokorno vraćen hrvatskoj uz naklon Tadića do zemlje i izvinjenje poglavnici Kosor .A Srbi će se i nadalje izručivati Hrvatskoj od strane vazala iz Srbije . Nadalje žuti nesrbi , Tadić , Čanak, babetine , Biserko , Kandićka , Pešićka , Šutanovac i ostali strani plaćenici raskomadati će Srbiju na opštine a ne samo regione .Poklonit će Vojvodstvo Srpsko , Rašku oblast ,prodati Republiku Srpsku kao što su i Krajinu . Prodali su Miloševića , istina imao je mana ali poslije njega sve više nezaposlenih i gladnih . Srbiju se gazi tko god hoće , Srbija se ne brani ona je u blatu na kolenima . Snaga je na izdisaju ako se pod hitno ne desi opštesrpski ustanak i ne potrpa ova žuta bagra na doživotne robije Srbija će nestati s karte sveta . Nova vlast ili sadašnja opozicija mora Srbiju i Srpsku pod hitno čvrsto vezati za Rusiju i tražiti njihovu zaštitu . Inače će Nemačko -Vatikansko -Amerčko -NATO-vska osovina uništiti u potpunosti Srbiju koja je u prvom i drugom svetskom ratu bila na strani pobednika , za razliku od Hrvatske koja sada nama upravlja u oba rata bila je na strani fašizma i gubitnika ali uz pomoć Vatikana…………………..
    Od velike brige Tadića , Čanka , Čede praška , Kandićke i ostalih nesrba nas Srba ima sve manje u regionu . Zbog totalne nebrige vlade Srbije o Srbima u Hrvatskoj dolazi do nestajanja našeg naroda iz ove zemlje prvog suseda u kojoj smo živeli vekovima a u Srpskoj Dalmaciji , Lici , Baniji , Kordunu i pre Hrvata .Točno mladi Srbi se redom u Hrvatskoj izjašnjavaju Hrvatima i ne samo to nego i katolicima , oni koji se još malo bore kažu da ne vjeruju u Boga samo da bi zaštitili sebe i da nebi morali stati na katoličku stranu . Pritisak je strašan od državnih institucija , vrtića , škola , policije preko prijatelja i prijateljica svi vrše pritisak i mladi čovjek jednostavno pukne ili popusti i počinje se sramiti svojih roditelja svojeg imena i prezimena . Pa brže bolje u katoličku crkvu na pokrštavanje a poslije toga od istih tih bivših Srba najveće pljuvanje po svojima kako bi se dodvorili prijateljima tužno i jadno a SRBIJA ŠUTI .Srbi u Hrvatskoj i Krajini žive bez vode , ceste i struje u 21 veku. U bivšoj Republici Srpskoj Krajini u kojoj je rođen svjetski naučnik Srbin sin pravoslavnog paroha, Nikola Tesla koji je struju podario čitavom svetu a zlikovci je zabraniše za njegov narod u Hrvatskoj u 21 veku .Srbi su u Hrvatskoj bili konstitutivni narod i imali su pravo na razdruživanje i proglašenje svoje države baš kao i Hrvati , sve ostalo su laži.Hrvatska je pobjedila u ratu uz pomoć Nemačke ali najviše služeći se Gebelsovom propagandom. A to je ako više puta ponavljate laž ona u svjetu postaje istina i to im je odlično uspelo. Napravili su najgori zločin posle II svetskog rata i genocid nad Srpskim narodom , što su radili pod Pavelićem i u II svetskom ratu. Uništili su Republiku Srpsku Krajinu koja je bila proglašena voljom njezinog naroda koji je bio konstitutivni narod znači imao je pravo da se osamostali baš kao i hrvatski narod. Kod nas u srpskoj politici se o tome uredno šuti i prešućuje misleći se dodvoriti Hrvatskoj i svetu ne mi tako samo padamo još niže i od stvarne žrtve ( protjerivanje 280 000 Srba i oko 150 ooo Jugoslovena od njih oko 80 % Srbi i genocid nad onima koji su ostali zabilježio kamerama UNPROFOR ) mi šutnjom postajemo agresori.Da ne govorimo da je Baranja samo dio Vojvodine koju je Josip Tito Broz oteo od Srbije za svoje Hrvate kao i Međumurje što je oteo Mađarima a Istru i Dalmaciju Italijanima .Deo Srpskog Banata poklonio Rumunjima. Sve nade polažem u Savu Štrpca i njegovo zalaganje za Krajinu. Srpski narod nikada se ne smije pomiriti s činjenicom da Krajina ne postoji. Postojala je na oko 35 % teritorije današnje Hrvatske sve su to bili srpski etnički prostori i mi se za njih moramo boriti makar čekali 900 godina kao Hrvati svoju državu ali kad tad izboriti se moramo i na naš teritorij vratiti naše stanovništvo . Danas Hrvati vode narod od oko 4 miliona stanovnika i rađaju 46.000 beba s tendencijom prema 50.000 .Hrvata se sada rađa samo 7.000 godišnje manje nego što ih umire a Srba oko 35.000 pa dobro razmislite o posljedicama .Dok naš narod s manjinama koji je skoro duplo veći daje tek oko 68.000 od toga 56.400 beba Srba s daljnjom tendencijom pada . Tako da ako ovako nastavimo izjednačit ćemo se s brojem rođenih Hrvata . A to će biti kraj mita o najvećem narodu bivše Jugoslavije . Mesto Srba koji se ne žele rađati preuzet će vitalniji narodi Hrvati ili Albanci .Našem narodu treba velika biološka obnova i jedino tako možemo mirnim putem vratiti sve Srpske krajeve Srpskom narodu. Ali taj narod mora biološki ojačati na oko 10.000.000 srba i tada će procvijetati sada uništena Republika Srpska Krajina, Republika Srpska, Srpska Crna Gora, Kosovo , i stara Južna Srbija ( Makedonija ) Nastavimo li mi Srbi sa nerađanjem neće nam trebati niti Beogradski pašaluk , nego ćemo da živimo u Velikoj Albaniji sa glavnim gradom Beogradom. Europska unija i Amerika centar sotonizma na sve načine želi uništiti srpski narod nesmemo to dozvoliti.Ući u savez sa Rusijom jedini je garant da će srpski narod preživeti. Najbolji Srbin kojeg sada imamo je Dodik drugo su sve nesrbi, petokolonaši i vazali zapada . Srpski se narod treba pokazati zrelim , ljubavlju i potomstvom osigurati našu Republiku Srpsku , Srbiju, Vojvodinu , Srpsku Crnu Goru i staru Srbiju ( Makedonija ) kao trajnu državu Srpskog naroda.Srpski narod mora naučiti lekciju od šiftara “ čije su ovce onoga je i livada “ niskim natalitetom jedincima i sa dvoje dece gubimo teritoriju za teritorijom i to će se nastaviti. U Hrvatskoj delom zbog proterivanja ali puno većim delom zbog izumiranja izgubljen je srpski teritorij i ljudstvo. Nekada su Srbi bili 30 % hrvatske. To piše u hrvatskim novinama Gospodarski list a danas ? Samo hrpa nemoćnih bakica i dekica bez potomstva. Kosovo smo isto tako izgubili kao i Makedoniju. U Crnoj Gori Srbi prizovite se pameti i svaki par minimalno petero dece i nedajte se. Republika Srpska će kao i Kosovo i Hrvatska biti izgubljena baš zbog velike površine a premalog broja Srba. BH federacija na istoj površini godišnje ima oko 25.000 beba a Srpska od 10.000 do 11.000 i sve je jasno da bi zadržali taj teritorij moramo imati minimalno beba kao i druga polovica države. U Vojvodini isto tako Srbi treba da puno više rađaju jer samo ako brojčano ojačaju Srbija može spriječiti secesiju Srpskog Vojvodstva.Ukratko Srbija mora ekonomski ojačati a najveći dio novca izdvajati za poboljšanje nataliteta , osnovati Srpski fond koji će voditi Srpska pravoslavna crkva , tražiti da u njega uplaćuje i naša dijaspora širom sveta .Pokrenuti veliku obnovu u Srbiji se godišnje treba rađati 100 000 beba u Srpskoj minimalno 20 000 . U Hrvatskoj treba tražiti povratak na plan Z-4 od međunarodne zajednice jer inače se Srbi nikad neće moći vratiti u svoje kuće i stanove .Preko crkve treba pomagati Srbe u Krajini naročito Podunavlje , Vukovar , Ilok, Beli Manastir i Osek .A u Dalmaciji na prostoru između Zadra i Šibenika pa prema granici s Bosnom . Kao i Albanci grupirati se i odrediti centar recimo Srbi iz Dalmacije ,Senja ,Zadra , Splita itd . pomalo grupirati u Šibenik . Povratak u zapadnu Slavoniju je totalno podbacio Srbi bi trebali ojačati Vukovar i Vukovarsko Sremsku Županiju naseljavanjem grada i okolnih sela Srbima iz Varaždinskog , Lubreškog , Međimurskog i Koprivničkog kraja . A Osek i okolicu ojačati Srbima iz Zagreba i okolice te Bjelovra .U BH federaciji uložiti sve napore i ojačati Drvar , Grahovo , Glamoč i veliki trud uložiti da bude Srpska većina u Bosanskom Petrovcu i Kupresu .Isto tako ojačati Brčko sa više mladih višečlanih porodica i ne dozvoliti presecanje Srpske na dva dela . Hercegovina izumire a gradimo veliki Bogomolje to je lepo ali treba nam narod , znači još jedan bitan kraj koji treba ojačati . U Srbiji treba ojačati Suboticu , Sentu , Kanjižu itd . i Rašku oblast u užoj Srbiji .Izbjeglice treba naseljavati tamo gdje nam nedostaje stanovništva a ne u mjestima u kojima su Srbi i tako preko 85 % .Znači ako si rodoljub, Srbin, Srpkinja prihvatite se ljubavi i natalitetom pobjedimo neprijatelje Srbije i Srpskog naroda

  4. Ministarstvo trgovine kaže da bi trgovine za siromašne predstavljale diskriminaciju
    SOS prodavnica će ipak proraditi
    Petak – 20.03.2009
    Trgovinski lanac „Jabuka“ je u završnim pripremama za otvaranje prve SOS prodavnice, koja je namenjena isključivo socijalno najugroženijim slojevima stanovništva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *