Helsinško rešenje srpskog pitanja

Piše Dragomir Anđelković

Znamo šta o Srbima misle Sonja Biserko i slični, navodni, borci za ljudska prava. Ono što rade je žalosno, ali za nas ipak nije fatalno. Problem je, s obzirom na odmakle evrointegracije, ako su njihovi stavovi deo EU modela rešavanja srpskog pitanja

Pre nekoliko dana održan je susret parlamentaraca EU i „Zapadnog Balkana“. Uvodno izlaganje imala je gospođa Biserko, predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava Srbije (HOS). Ona je tada naglasila: „jedna od najvećih prepreka za bitan napredak u regionu je stav Srbije prema susedima i posebno stalna želja Srbije da ima preovlađujući upliv nad njima“.
Šefica HOS-a tokom svog govora pojasnila je u čemu se ogleda takav stav Srbije, prepričavši evropskim i „zapadnobalkanskim“ parlamentarcima martovski broj „Helsinškog biltena“. A naslov tog štiva – koje pretenduje da bude zbirka formula za razumevanje „izvora zla“ u našem regionu – kakav bi drugačiji bio no: „Otvoreno ‘srpsko pitanje’ – stalna pretnja stabilnosti u regionu“.

EKSPANZIONISTIČKA FANTAZIJA
Naravno, HOS-ovci ne smatraju da je Srbima učinjena bilo kakva nepravda ili da oni imaju objektivne probleme, već tvrde da srpsko pitanje i ne postoji. Po njima, radi se o konstrukciji koja treba da posluži kao opravdanje za ekspanzionizam. Kako je na promociji spomenutog Biltena, održanoj u Šapcu 28. marta, rekla njegova urednica S. Stanojlović – „Srbija je i dalje zarobljenik nacionalističkog, velikodržavnog projekta, koji je samo promenio formu, ali je suštinski ostao isti“.
Autori „Helsinškog biltena“ iza bilo čega što Srbija uradi prepoznaju pretenzije da bude patron nad susedima. Latinka Perović, guru naših nacional-mazohista, koja je učestvovala u promociji Biltena, taj stav je koncizno izrazila sledećim rečima: „Šta danas znači – Srbija je lider na Balkanu? Pa, u pitanju je zamena za hegemona“. Iz toga sledi: ako naša zemlja ima najveću proizvodnju kukuruza na postjugoslovenskom prostoru, jasno je, to je u funkciji srpskog ekspanzionizma.
Ako naši klubovi, kojim slučajem, trijumfuju u regionalnim ligama, to je, prema logici g. Perović, ugrožavanje naših suseda. A uspesi Novaka Đokovića, verovatno, imaju i prizvuk globalnih hegemonističkih težnji, u skladu sa dosetkom: „Srbija do Tokija“. Taman još i da kažu da se tu krije pravi uzrok prirodne katastrofe sa nuklearnim posledicama, koja je nedavno zadesila Japan. Slična tumačenja imali su nacistički ideolozi, samo, u njihovom slučaju, dežurni krivci za sve i svašta bili su Jevreji.

INSTRUMENTALIZACIJA SRBA?
Uspostavljanju regionalne hegemonije, po autorima Biltena, služi „instrumentalizacija Srba u susednim zemljama, tako što se stalno plasiraju (memorandumske) teze o njihovoj navodnoj ugroženosti“. A da Srbi nisu ugroženi, valjda je svakom „normalnom“ jasno. Srpski povratnici u Hrvatsku sigurno sami sebi nanose povrede i uništavaju svoju imovinu, kako bi delovalo da ih vazda „srboljubivi“ Hrvati šikaniraju, te kako bi stvorili osnov za „srpski ekspanzionizam“. Izgleda da je u službi „velikosrpske hegemonije“ i Vlada SAD. Jer se u najnovijem izveštaju Stejt Departmenta o kršenju ljudskih prava kaže da se u Hrvatskoj i dalje „registruje diskriminacija i nasilje nad etničkim Srbima“.
Na ekspanzionizam, a ne na ugroženost Srba „sigurno“ ukazuje i to što ih – suprotno evropskim standardima prema kojima svaka etnička zajednica ima pravo na bar približno proporcijalnu zastupljenost u policiji i drugim državnim institucijama – u Crnoj Gori gotovo i nema u izvršnim organima (svega ih je nekoliko procenata). Crnogorstvo – u cilju podsticanja građana da se tako izjasne – u toj zemlji postalo je socijalna kategorija. Ko hoće posao u državnoj službi, a pogotovo u dobro plaćenim agencijama ili policiji, dobija jasnu poruku: javno se opredeli kao Crnogorac.
U tome se, protivno evropskim normama po kojima je nacionalna i verska pripadnost privatna stvar, ide toliko daleko da se na sajtovima mnogih crnogorskih institucija navodi nacionalna pripadnost funkcionera. Naravno, po pravilu, tzv. „crnogorska“. Da li se tu radi o pritisku na srpsku zajednicu u Crnoj Gori radi potiranja njenog identiteta? Da li je onda otvoreno, tek primera radi, srpsko pitanje u toj državi? Za HOS, a plašim se i Brisel, odgovor je: ne!

„SRPSKO SAMOPROGANJANJE“
Da čak i pomisle da nisu u pravu, odnosno da i Srbi imaju ljudska prava koja neko ugrožava, verujem, delatnike HOS-a nije navela ni nedavna presuda – inače njima dragog – Haškog tribunala. A kako ocenjuje britanski „Gardijan“: „Hrvatski zapovednici koji su 90-ih vodili rat protiv Srba osuđeni su na dugogodišnje zatvorske kazne u presudi koja inkriminira celo političko vođstvo Zagreba iz tog vremena za vođenje kampanje terora, bombardovanja i ubijanja, čiji je cilj bio da se zemlja reši svoje velike srpske manjine“. Štaviše, prema pisanju tog lista, Haški tribunal je suštinski presudio da je režim hrvatskog predsednika Tuđmana planirao i sproveo kampanju sistematskog nasilja nad Srbima, odnosno etničkog čišćenja krajeva u kojima su predstavljali većinu, te njihovo ponovno naseljavanje Hrvatima.
Međutim, HOS očito smatra da tokom 90-ih godina Srbe niko nije proganjao ili ubijao, već su sami sve to izrežirali kako bi naudili komšijama. U  Biltenu doslovno stoji: „Od samog početka rata stimulisan je dolazak Srba, najpre iz Hrvatske, a potom i iz BiH koji su dobijali status izbeglica, čime je trebalo dokazati da zajed­nički život nije moguć“. Ne treba ni trošiti reči na objašnjenje koliko je ovo maliciozna tvrdnja. Jedino da napomenemo da autorima HOS-ovog biltena ne pada na pamet ni da pomisle da su, ako već plasiraju tezu da su Srbi manipulisali prognanicima, to bar nekada radili i drugi. Ne! Srbi su krivi što su proganjani, a drugi su nesumnjivo uvek istinske žrtve srpskih zlodela. Poručuju nam: „Deo iste strategije bilo je proterivanje svih nesrba sa područja koja su proglašena etničkim srpskim teritorijama“.

POVRŠNI LOBISTI
Zapanjujuća je činjenica da je, po njima, čak i sadašnja žuta vlast suviše privržena srpskim nacionalnim interesima, te takođe sprovodi „velikodržavni program“. Radi njega ona ne „manipuliše“ samo (po HOS-u u punoj meri ostvarenim) pravima Srba u okruženju, te pitanjem prognanika, već i aktivnostima Tužilaštva za ratne zločine.
Pokretanjem (prema mom mišljenju nedovoljno energičnim) slučajeva Ganić, Jurišić, Purda, Divjak, „Žuta kuća“, po HOS-u Beograd ne radi u prilog rasvetljavanja i sankcionisanja  monstruoznih zločina, već svoje navodno prekrajanje istine o ratovima iz 90-ih  prenosi na pravni teren, kako bi na taj način „ilustrovao da je reč o gra­đanskom ratu, u kojem su Bosanci i Hrvati počeli sukob protiv JNA“.
Da se nije možda radilo o tome da su se Srbi 1991. godine, tokom neke nove seobe naroda, masovno naselili u Krajini, Slavoniji, Bosni, Hercegovini, te pokušali da te zemlje otmu od Hrvata ili muslimana? Ili su tada dopisali u ustave SFRJ, SR Hrvatske i SR BiH odredbe o svom konstitutivnom karakteru, te pravu takvih naroda na samoopredeljenje do otcepljenja? Konačno, time što se govori o nekakvim Bosancima, kao da se ukazuje da su se Srbi, muslimani i Hrvati iz BiH zajednički borili protiv agresora iz Srbije.
Da koještarije tipa HOS-ovskih nalazimo u esnafskim novinama udruženja mesara Zagorja, još bih i razumeo. No, ipak se radi o Biltenu u izdanju ozbiljne antisrpske organizacije, u kojoj su uglavnom zaposleni pravnici. Otuda, očekuje se da veštije manipulišu kako bi zamaglili ono što je kristalno jasno. A nesporna činjenica je da su paravojne formacije pod kontrolom Zagreba i muslimansko-hrvatskih političara u BiH napale tada jedinu legalnu vojsku: JNA. Kao i da su nameravale da proteraju ili čak pobiju srpsko civilno stanovništvo zapadno od Drine.

„TADIĆEVO NAČERTANIJE“
Da se više ne bavimo uzrocima rata. Ko god za njega bio kriv, svaka strana je tokom rata počinila zločine. No, prema HOS-u, zlodela nad Srbima kao i da se nisu desila, tj. izgleda da ih ne treba procesuirati jer su bila „rezultat tenzija koje su stvorile JNA i srpske snage“. Ukratko, Srbi su načelno i kolektivno odgovorni, pa samim tim niko drugi nije kriv makar im živima vadio organe. Deluje da kolege i koleginice Sonje Biserko čak misle i da je jedina svrha izveštaja Dika Martija kako bi se „narušio ugled“ – za njih postojeće – „kosovske države i dodatno usporio proces njenog priznavanja“.
Stigli smo do srži „naše aktuelne“ tzv. „velikodržavne strategije“. Tu su autori Biltena, čini mi se prvi put, u pravu kada kažu: „Srbija je posle zajedničke rezolucije sa EU o Kosovu u Generalnoj skupštini 2010. godine, odustala od odbrane nekadašnje južne pokrajine ‘svim sredstvima’. Otvaranje dijaloga Prištine i Beograda u martu 2011. godine, praktično predstavlja početak postepenog prihvatanja realnosti kada je reč o Kosovu“.
Međutim – kako u nastavku tvrde – „kompenzacija se i dalje očekuje u BiH, koja je arhitektima nacionalnog projekta uvek i bila važnija od Kosova. Reč je o nastojanju da se država proširi prema severozapadu Balkana, s time što bi se, kako se nadaju, sa Albancima napravio ‘istorijski dogovor’ koji bi podrazumevao srpsko odustajanje od Kosova, uz eventualnu korekciju granice na severu (pripajanje Srbiji područja severno od Ibra)“.
Lično ne verujem da je sadašnja vlast spremna da se posvećeno bori čak i za ujedinjenje RS i Srbije umanjene za gro KiM-a južno od Ibra. Režimu je bitno da se dočepa bilo čega evropskog – kakvih-takvih fondova, marketinški upotrebljivih iluzija itd. To sve ne bi ugrozio ni doslednom podrškom RS koja se bori za očuvanje Dejtonskog poretka, a kamoli potporom njenog eventualnog proglašenja nezavisnosti. Ali, i da je drugačije, ne bi se radilo o „velikodržavnom“, već „malodržavnom“ projektu. Ne trampi se svoj za svoje. KiM je neotuđivi deo Srbije, a ako to sada ne možemo da potvrdimo na terenu, na nama je da jačamo svoje potencijale i čekamo pogodnu priliku.  Što se tiče RS, ona je zapadna srpska država koja se trenutno nalazi u okviru BiH državne zajednice. Na njenom narodu je da u povoljnijim geopolitičkim okolnostima odluči da li želi da tako i ostane.

SUMORNE EU SLUTNJE
No, za HOS je, izgleda, velikodržavna politika i kada se kaže Vojvodina je Srbija, a u realizaciji ekspanzionističkih težnji, po njemu, Rusija podržava Beograd. To se bar tvrdi u Biltenu kojim se bavimo. A do koje mere HOS-ovci u propagandne svrhe iznose protivrečnosti, ukazuje najnoviji, aprilski broj Biltena. Nazvali su ga: „Rusija: mitski saveznik“, a njime hoće da nam poruče da smo za Moskvu nebitni i od nje malo toga dobrog možemo da očekujemo. Ostaje im da razluče, pa da nam saopšte, da li nas Rusija stvarno podržava u „velikodržavnim“ težnjama ili ne?
Ako to još ne znaju, HOS-ovci su bar svesni da su oni dužni da usiljeno podržavaju politiku evrointegracija. O njihovom značaju – kako naglašavaju – i radi obuzdavanja srpskih nacionalnih težnji, mnogo puta govore. A mi dobro treba da razmislimo da li je poruka u vezi sa tim šta nas čeka u EU, to što je predsedavajući evropskog Parlamenta g. Buzek, pre susreta koji je otvorila, srdačno primio S. Biserko, kao i predsednika skupštine KiM J. Krasnićija?! Da li to znači da EU –  čiji deo, kako većina naših političara bezrezervno smatra, treba da postanemo – radi u prilog „konačnog rešenja“ srpskog pitanja po meri HOS-a i hrvatskih, bošnjačkih, albanskih ekstremista? Procenite sami.

7 коментара

  1. Disolucija delova srpske države uz lobističku podršku ovakvih proustaških organizacija u jezgru države , nastavlja se već godinama.Sav antisrpski šljam je okupljen u tim kvazi demokratskim organizacijama, oni to rade petneaest godina , imaju svoju političku partiju i simpatizere u vladajućuoj koaliciji,medije, fondove, infiltrirani su u sve pore društvenog života, zato ne treba nikoga da čudi stanje u kakvom se nalazi država i srpski narod.Jedini odgovor ali adekvatan , spasonosan je patriotska vlada, energična.Otvoriće oni uskoro i vojvođansko “pitanje”, sandžačko i tu je Srbija okupator.Nama treba strateški partner, ugovor o vojno-tehničkoj saradnji na pedeset godina, zna se sa kim, inače sudbina Kurda na Balkanu je izvesna.

  2. To sve treba resiti poput Putina. Problem sa HOS om na taj nacin bio bi resen. Nesto mi je poznata ova skracenica HOS, a cini mi se da je stajala na sahovnici…Imamo problem samo sa patriotskom vladom.Jos nije sve gotovo, videcemo sta ce biti do kraja.

  3. Šta reći o HOS-u ? Svi koji vrše javne funkcije a krši ustav i zakone ove države treba pohapsiti i zabraniti na prvom mestu tužioce pa sudije a dok ovu državu vodi ova garnitura političara od tog posla nema ništa . Ovde moraju doći ljudi na vlast poput premijera Ruske federacije PUTINA i da se reši pitanje Srba i Srbije za sva vremena , nećemo još dugo čejati taj momenat . Srbija je večna dok su joj deca verna . Živela Srbija !

  4. Srbi su sustavno unijaćeni ( pokatoličavani ) silom vekovima od kada su stupili na tlo AustroUgarske jer su Hrvati stalno vršili pritisak na carstvo preko pape koji je htio potpuno pokatoličiti Srbe . Pošto to nije išlo baš tako lako naši preci su krv svoju dali za veru dok danas razni mekušci Srbi prodaju veru za večeru . Ali u svakom slučaju su srbi imali autonomiju Vojnu Krajinu u sastavu Austrougarskog carstva što je više nego je Tito dozvolio u Jugoslaviji . Hrvatska je planski raseljavala Srbe i razbijala na manje grupe tako da ih asimilira i to traje vekovima . Srbi Senjski uskoci i deo Srba iz Like naseljen je u Žuberak i Belu Krajinu u Sloveniji . Srbe u Beloj Krajini i Sloveniji niti je tko pokatoličavao niti terao u uniju ( grkokatolici ) Ali zato u Hrvatskoj su Srbi odmah po dolasku u Žumberak pokatoličavani delom, delom su bili prisiljeni primiti uniju ( grkokatolici ) a samo delom su ostali pravoslavci . Hrvatska je planski zapuštala taj deo države samo da Žumberčani Srbi ne opstanu i uspeli su u tome . Primer nebrige za grkokatolike je episkpski dvor Pribić koji je u katastrofalnom stanju samo da bi i ono malo grkokatolika prešlo na katoličku veru . Isto tako Srbi oko Ivanić grada , Križa , Čazme , Kloštar Ivanića itd. bili su pokrštavani i manastiru Marči u grkokatolike . To je razbijesnilo Krajiške srpske vojvode pa su Marču spalili . U tom kraju i dana postoje posljednji ostatci pravoslavaca koji tužno izumiru bez pravoslavne crkve i sveštenika . Deo Srba u selima oko Križevaca je odmah pokatoličen a deo primio grkokatoličku veru ( uniju ) normalno prisilno . Danas i oni pomalo izumiru i mešanjem postaju katolici . Malo dalje skoro na tromeđi opština Koprivnice – križevaca -Bjelovara smešten je pravoslavni manastir Lepavina koji su okruživala bezbrojna srpska sela tako da se do 1939 godine za taj kraj govorilo mala Srbija . Mada su i tu Srbi po dolasku u te krajeve pojedina sela odmah primila katoličku vjeru kao što su Pešćenik , Rovištanci ,Gornja i Donja Velika , Križ, Carevdar ,Lukovac , Rasinja , Cvetkovac, Apatovac ,Marinovac, Jarčani ,Čabraji ,Srem , Miličani , Mala i Velika Branjska , Trnovac i Ladislav Sokolovački , Vrhovac , Jankovac , Domaji ,Brđani , Gornji i Donji Maslarac , Glogovac i još poneka sela .U ostalim selima u vrlo širokoj okolici Srbi su ostali pravoslavci i umjetno su podjeljeni između opština Bjelovar , Križevci i Koprivnica kako bi ih se što lakše asimiliralo . Od nekada velikog područja danas večinom izumiru čak i oko samog manastira Lepavine zbog sustavne nebrige i namjernog uništavanja bilo kakvog centra tog djela Hrvatske . U Slavoniji do reke Pakre neda se niti izbrojiti srpska sela koja su još davno pokatoličena a sustavno se radi i dalje . Mogao bih tako danima ali koja korist…….

  5. Srbija je hrvatska kolonija u svakom pogledu od izvoza hrvatskog smeća od robe koje se nigdje ne može prodati , do upravljanja srbijom pomoću svojih ljudi u samom vrhu Srbije .
    Srbijom vladaju strane sluge žuti,Srpski narod treba da se srami celog sveta što mu sve ne rade i kako ga sramote žuti plaćenici Hrvatske koji vladaju Srbijom a narod šuti li šuti . Očito da treba jedan veliki srpski ustanak dok još ima tko da ustane . U protivnom Pruda je pokorno vraćen hrvatskoj uz naklon Tadića do zemlje i izvinjenje poglavnici Kosor .A Srbi će se i nadalje izručivati Hrvatskoj od strane vazala iz Srbije . Nadalje žuti nesrbi , Tadić , Čanak, babetine , Biserko , Kandićka , Pešićka , Šutanovac i ostali strani plaćenici raskomadati će Srbiju na opštine a ne samo regione .Poklonit će Vojvodstvo Srpsko , Rašku oblast ,prodati Republiku Srpsku kao što su i Krajinu . Prodali su Miloševića , istina imao je mana ali poslije njega sve više nezaposlenih i gladnih . Srbiju se gazi tko god hoće , Srbija se ne brani ona je u blatu na kolenima . Snaga je na izdisaju ako se pod hitno ne desi opštesrpski ustanak i ne potrpa ova žuta bagra na doživotne robije Srbija će nestati s karte sveta . Nova vlast ili sadašnja opozicija mora Srbiju i Srpsku pod hitno čvrsto vezati za Rusiju i tražiti njihovu zaštitu . Inače će Nemačko -Vatikansko -Amerčko -NATO-vska osovina uništiti u potpunosti Srbiju koja je u prvom i drugom svetskom ratu bila na strani pobednika , za razliku od Hrvatske koja sada nama upravlja u oba rata bila je na strani fašizma i gubitnika ali uz pomoć Vatikana…………………..
    Od velike brige Tadića , Čanka , Čede praška , Kandićke i ostalih nesrba nas Srba ima sve manje u regionu . Zbog totalne nebrige vlade Srbije o Srbima u Hrvatskoj dolazi do nestajanja našeg naroda iz ove zemlje prvog suseda u kojoj smo živeli vekovima a u Srpskoj Dalmaciji , Lici , Baniji , Kordunu i pre Hrvata .Točno mladi Srbi se redom u Hrvatskoj izjašnjavaju Hrvatima i ne samo to nego i katolicima , oni koji se još malo bore kažu da ne vjeruju u Boga samo da bi zaštitili sebe i da nebi morali stati na katoličku stranu . Pritisak je strašan od državnih institucija , vrtića , škola , policije preko prijatelja i prijateljica svi vrše pritisak i mladi čovjek jednostavno pukne ili popusti i počinje se sramiti svojih roditelja svojeg imena i prezimena . Pa brže bolje u katoličku crkvu na pokrštavanje a poslije toga od istih tih bivših Srba najveće pljuvanje po svojima kako bi se dodvorili prijateljima tužno i jadno a SRBIJA ŠUTI .Srbi u Hrvatskoj i Krajini žive bez vode , ceste i struje u 21 veku. U bivšoj Republici Srpskoj Krajini u kojoj je rođen svjetski naučnik Srbin sin pravoslavnog paroha, Nikola Tesla koji je struju podario čitavom svetu a zlikovci je zabraniše za njegov narod u Hrvatskoj u 21 veku .Srbi su u Hrvatskoj bili konstitutivni narod i imali su pravo na razdruživanje i proglašenje svoje države baš kao i Hrvati , sve ostalo su laži.Hrvatska je pobjedila u ratu uz pomoć Nemačke ali najviše služeći se Gebelsovom propagandom. A to je ako više puta ponavljate laž ona u svjetu postaje istina i to im je odlično uspelo. Napravili su najgori zločin posle II svetskog rata i genocid nad Srpskim narodom , što su radili pod Pavelićem i u II svetskom ratu. Uništili su Republiku Srpsku Krajinu koja je bila proglašena voljom njezinog naroda koji je bio konstitutivni narod znači imao je pravo da se osamostali baš kao i hrvatski narod. Kod nas u srpskoj politici se o tome uredno šuti i prešućuje misleći se dodvoriti Hrvatskoj i svetu ne mi tako samo padamo još niže i od stvarne žrtve ( protjerivanje 280 000 Srba i oko 150 ooo Jugoslovena od njih oko 80 % Srbi i genocid nad onima koji su ostali zabilježio kamerama UNPROFOR ) mi šutnjom postajemo agresori.Da ne govorimo da je Baranja samo dio Vojvodine koju je Josip Tito Broz oteo od Srbije za svoje Hrvate kao i Međumurje što je oteo Mađarima a Istru i Dalmaciju Italijanima .Deo Srpskog Banata poklonio Rumunjima. Sve nade polažem u Savu Štrpca i njegovo zalaganje za Krajinu. Srpski narod nikada se ne smije pomiriti s činjenicom da Krajina ne postoji. Postojala je na oko 35 % teritorije današnje Hrvatske sve su to bili srpski etnički prostori i mi se za njih moramo boriti makar čekali 900 godina kao Hrvati svoju državu ali kad tad izboriti se moramo i na naš teritorij vratiti naše stanovništvo . Danas Hrvati vode narod od oko 4 miliona stanovnika i rađaju 46.000 beba s tendencijom prema 50.000 .Hrvata se sada rađa samo 7.000 godišnje manje nego što ih umire a Srba oko 35.000 pa dobro razmislite o posljedicama .Dok naš narod s manjinama koji je skoro duplo veći daje tek oko 68.000 od toga 56.400 beba Srba s daljnjom tendencijom pada . Tako da ako ovako nastavimo izjednačit ćemo se s brojem rođenih Hrvata . A to će biti kraj mita o najvećem narodu bivše Jugoslavije . Mesto Srba koji se ne žele rađati preuzet će vitalniji narodi Hrvati ili Albanci .Našem narodu treba velika biološka obnova i jedino tako možemo mirnim putem vratiti sve Srpske krajeve Srpskom narodu. Ali taj narod mora biološki ojačati na oko 10.000.000 srba i tada će procvijetati sada uništena Republika Srpska Krajina, Republika Srpska, Srpska Crna Gora, Kosovo , i stara Južna Srbija ( Makedonija ) Nastavimo li mi Srbi sa nerađanjem neće nam trebati niti Beogradski pašaluk , nego ćemo da živimo u Velikoj Albaniji sa glavnim gradom Beogradom. Europska unija i Amerika centar sotonizma na sve načine želi uništiti srpski narod nesmemo to dozvoliti.Ući u savez sa Rusijom jedini je garant da će srpski narod preživeti. Najbolji Srbin kojeg sada imamo je Dodik drugo su sve nesrbi, petokolonaši i vazali zapada . Srpski se narod treba pokazati zrelim , ljubavlju i potomstvom osigurati našu Republiku Srpsku , Srbiju, Vojvodinu , Srpsku Crnu Goru i staru Srbiju ( Makedonija ) kao trajnu državu Srpskog naroda.Srpski narod mora naučiti lekciju od šiftara “ čije su ovce onoga je i livada “ niskim natalitetom jedincima i sa dvoje dece gubimo teritoriju za teritorijom i to će se nastaviti. U Hrvatskoj delom zbog proterivanja ali puno većim delom zbog izumiranja izgubljen je srpski teritorij i ljudstvo. Nekada su Srbi bili 30 % hrvatske. To piše u hrvatskim novinama Gospodarski list a danas ? Samo hrpa nemoćnih bakica i dekica bez potomstva. Kosovo smo isto tako izgubili kao i Makedoniju. U Crnoj Gori Srbi prizovite se pameti i svaki par minimalno petero dece i nedajte se. Republika Srpska će kao i Kosovo i Hrvatska biti izgubljena baš zbog velike površine a premalog broja Srba. BH federacija na istoj površini godišnje ima oko 25.000 beba a Srpska od 10.000 do 11.000 i sve je jasno da bi zadržali taj teritorij moramo imati minimalno beba kao i druga polovica države. U Vojvodini isto tako Srbi treba da puno više rađaju jer samo ako brojčano ojačaju Srbija može spriječiti secesiju Srpskog Vojvodstva.Ukratko Srbija mora ekonomski ojačati a najveći dio novca izdvajati za poboljšanje nataliteta , osnovati Srpski fond koji će voditi Srpska pravoslavna crkva , tražiti da u njega uplaćuje i naša dijaspora širom sveta .Pokrenuti veliku obnovu u Srbiji se godišnje treba rađati 100 000 beba u Srpskoj minimalno 20 000 . U Hrvatskoj treba tražiti povratak na plan Z-4 od međunarodne zajednice jer inače se Srbi nikad neće moći vratiti u svoje kuće i stanove .Preko crkve treba pomagati Srbe u Krajini naročito Podunavlje , Vukovar , Ilok, Beli Manastir i Osek .A u Dalmaciji na prostoru između Zadra i Šibenika pa prema granici s Bosnom . Kao i Albanci grupirati se i odrediti centar recimo Srbi iz Dalmacije ,Senja ,Zadra , Splita itd . pomalo grupirati u Šibenik .U BH federaciji uložiti sve napore i ojačati Drvar , Grahovo , Glamoč i veliki trud uložiti da bude Srpska većina u Bosanskom Petrovcu .Isto tako ojačati Brčko sa više mladih višečlanih porodica i ne dozvoliti presecanje Srpske na dva dela . Hercegovina izumire a gradimo veliki Bogomolje to je lepo ali treba nam narod , znači još jedan bitan kraj koji treba ojačati . U Srbiji treba ojačati Suboticu , Sentu , Kanjižu itd . i Rašku oblast u užoj Srbiji .Izbjeglice treba naseljavati tamo gdje nam nedostaje stanovništva a ne u mjestima u kojima su Srbi i tako preko 85 % .Znači ako si rodoljub, Srbin, Srpkinja prihvatite se ljubavi i natalitetom pobjedimo neprijatelje Srbije i Srpskog naroda .

  6. Srbi su se sami dogovarali * da budu kolonija*

    http://www.27mart.com/main.php?pages_id=262

  7. Глава на пањ људи моји, глава на пањ. Онај зликовац дадић, и цела булумента, капутто!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *