Naučnici dokazali: stvarni svet je na internetu

Piše Pavle Ćosić

Stokholm, 8. decembar 2010, Izvor AT – Grupa naučnika sa stokholmskog univerziteta posle višegodišnjeg istraživanja ponašanja ljudske populacije, uspela je da dokaže da se pravi život u ekonomski razvijenim i manje razvijenim zemljama zapravo odvija na internetu, a da je ono što smo dosad smatrali stvarnim u stvari čista iluzija.

Kako se navodi u obrazloženju ovog otkrića, putem interneta čovek današnjice obavlja sve vitalne funkcije: komunicira sa prijateljima, kolegama i rodbinom, zarađuje, kupuje, održava porodične odnose, obavlja rekreaciju, putuje, posećuje bioskope i pozorišta, sluša radio i televiziju, tzv. „društveni život“ je potpuno podređen raznim društvenim mrežama. Preko interneta je zadovoljena čak i čovekova potreba da ratuje. Sve životne potrebe današnjeg modernog čoveka objedinjene su na internetu, kojem čovek pristupa preko kompjutera ili mobilnog telefona. Jedina funkcija koja postoji u svetu, donedavno smatranim stvarnim je spavanje i sanjanje, pa tako i sanjarenje.
Pomenuta grupa naučnika ovo otkriće naziva novim Kopernikanskim obrtom i najavljuje da je samo potrebno da ljudi toga postanu do kraja svesni da bi se tok civilizacije sasvim izmenio.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *