BRANA CRNČEVIĆ Samoponižavajuća pronevera Srbije

Susret predsednika Tadića i gospođe Ketrin Ešton je ne znam koja po redu diplomatska kapitulacija srpskog demokratskog režima. Pošto je jedna rezolucija izglasana u Skupštini Srbije, bilo je neophodno da se i moguće promene i dogovor sa Briselom odvija takođe u Skupštini Srbije, koja je odobrila ovu rezoluciju, koja će sada biti umanjena, unakažena, a i onako nije bila bog zna šta. Plašim se da je to tek početak neke dogovorene nesamostalnosti Srbije i prećutno dogovorene samostalnosti nezavisnosti Kosova. Primer iz prošlosti. Broz o kome se toliko govori i piše, koga sam i ja uvek ocenjivao onako kako sam ga ocenjivao, rugajući se vremenu i režimu koji je doneo, bio je u toj oblasti čvršći i razumniji. Po priči bivših bliskih saradnika Broza, koju sam negde zapisao, kada je krajem šezdesetih godina za vreme onih događanja sa Čehoslovačkom, Broz propustio češke emigrante kroz Srbiju, a među njima pretpostavljam i oca gospođe Madlen Olbrajt, onda mu je gospodin Brežnjev poslao ambasadora sa protesnom notom sovjetske vlade. Priča se da je Broz primio svečano obučenog ambasadora i pitao ga: „Šta ti Boga mu meni nosiš?“ Ovaj mu je rekao da nosi protesnu notu Sovjetskog Saveza, a Broz je rekao: „Pa, kakvu notu. Neću ti ja to čitati. Kaži ti drugu Brežnjevu, ja ih učim da rade jedno, a oni rade nešto drugo. Tako možemo surađivati“. Ako verujem da ovaj događaj nije apokrifan, a verujem da nije, mogu da kažem da smo nekada imali kakvu-takvu, makar i nakaznu državu, koja je poštovala principe sopstvenog uređenja takvog kakvo je bilo, a da mi danas nismo u toj poziciji. Priča o tome da su oni koji su nagovorili vlastodržce u Srbiji na proneveru Srbije, jači i moćniji i da im se ne smemo zamerati je farsična i tragikomična. Niko nije očekivao ovoliko samoponiženja, koliko smo za proteklih deset godina imali, od kada je izvršena punč revolucija. Niko nije verovao da ćemo pristati na toliko samoponiženja i mislim da nas kao državu niko neće uzimati za ozbiljno, pa ni mi sebe ne uzimamo za ozbiljno kao državu, sem onih koji su na vlasti,  ali koji vole da igraju pa makar i v.d. državnika, da se slikaju i da im se ponekad kad im pripadne, ponašaju kao da su nas još jednom spasili. Bruka zbog izmene rezolucije, koja nije bog zna šta, a koja samo pokazuje da još nismo dotakli dno, još padamo.

8 коментара

  1. Трагикомично је да ваш СНС здушно и прикривено поржава овај режим,…први је СНС тражио да се усагласи резолуција са Еуропом. Мало самокритике господине Црнчевићу, ваш СНС је полтронска странка, чекате да све пропадне па да нас спасете.

  2. два дана пре заседања, СНС се није огласила ниједном речи, ни ,,да,, ни ,,не,, по питању измењене резолуције, чиме је томислав дао пуну подршку тадићу, тако да сада сви из СНС покушавају да се оперу пред народом.
    Ово је била колективна подршка тадићу, свих учесника у политичком животу Србије, тако да је сада узалудно правдати се пред народом.
    Нико није позвао народ на улице пре заседања, њто би био аргумент да се није слагао са измењеним текстом резолуције. Зато сви се покрите ушима и одлазите колективно, српски народ је ионако обезглављен, опљачкан, понижен и чекаће нову, праву особу у политици. Сви сте ви итрошене марионетске раге.

  3. Српска економско – политичка елита је остала доследна, поново је издала државу и народ од кога добро живи, поново је украла будућност нашим потомцима. Јасно је као сунце јарко да ту више нема поправке и никаквог напретка са слојем који влада Србијом. Козметичке промене и давање било какавог поверења, а камоли вођење државе, владајућем слоју је депласирана – од кукавице и ментално заосталог никад лав, ни геније бити неће, а управо нас то константно убеђују и ми се стално томе ”надамо”.Морају се развластити, нема друге.

  4. Bezboznici iz Jajca 1943, SANU majstori i kalemar-otac nacije drze u sakama Srbiju do zadnjeg Srbina. Navedite jednog clana prosle ili sadasnje vlade ili mozda egzekutora tajnih sluzbi cije poreklo nije komunisticko?!

  5. A.Semjonove… hm, hmm u cemu je broblem…nece *vas* na izborima a vi kao *bogom dani*..naravno nemoj da nam trpas zute, to je sadrzaj tvoga kofera..! Pozdrav..od

    http://www.ivonazivkovic.net/djavo2.jpg

  6. Nezaposlenost prema godinama starosti:

    godine nezaposlenih
    25-29 13,32 %
    30-34 12,56 %
    35-39 11,93 %
    40-44 11,77 %
    45-49 11,94 %
    50-54 11,81 %
    * Podaci NSZ iz jula

    Struktura nezaposlenih prema stručnoj spremi:
    I stepen – 211.455 (28,69%)
    II stepen – 37.086 (5,03%)
    III stepen – 196.536 (26,67%)
    IV stepen – 205.554 (27,89%)
    V stepen – 8.219 (1,12%)
    VI stepen – 35.553 (4,82%)
    VII stepen – 42.603 (5,78%)
    VIII stepen – 42 osobe
    Opštine s najvišom stopom nezaposlenosti:
    Lebane 59,4%
    Bela Palanka 58,5%
    Batočina 54,0%
    Vladičin Han 52,7%
    Bojnik 52,7%

  7. A.Semjonov-e, kalemari su *otkalemili*..pa smo dobili *Roling stonsi*…i dalje se *kotrlja*…*od periferije prema centru*…?

    http://www.znaci.net/00001/23_7_7.htm

  8. Razumem da su gospoda-drugovi ponovo smandrljali narod u grozne akcije tokom 90-tih, sve prosuli i razbili a sebi osigurali faraonsko blago.Ali gde je tome kraj? Zasto ne odu u Harare, Moskvu ili Havanu a puste narod da prezivi namesto sto i dalje kalemare i SANU-ju?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *