Razularene bande lektora haraju Srbijom!

Piše Pavle Ćosić

Beograd, 8. avgust 2010. Izvor: Zeta – Nakon prošlonedeljnog ruiniranja redakcije lista Pravda zbog pogrešne upotrebe zamenica moj i svoj, podivljali lektori juče su u kasnim večernjim satima ruinirali restoran Malo korzo

Ovaj poznati beogradski restoran na Bulevaru kralja Aleksandra, osvanuo je jutros potpuno razrušen sa već poznatim natpisom DAL. Pretpostavlja se da se radi o Društvu za alternativnu lingvistiku koje predvodi nesvršeni lingvista Miloš Rančić koji se nalazi u bekstvu. Ovo neprijavljeno društvo još od pre dve godine nalazi se na spisku zabranjenih organizacija, ali uporno nastavlja sa delovanjem. Osim ovog natpisa, ova grupa varvara precrtala je stari naziv lokala i dopisala gramatički ispravnu varijantu Mali korzo. Ministar policije Ivica Dačić rekao je da je već privedeno dvadesetak građana na informativni razgovor, da su sigurnosne kamere snimile četvoro divljih lektora, ali se ne mogu prepoznati jer su nosili maske koje je pravio nedavno preminuli beogradski umetnik Saša Marković Mikrob. Zna se samo da je reč o licima različite starosne dobi i da se među njima nalaze i dve ženske osobe. Osim napada na restorane, redakcije, izdavačke kuće (najviše je stradala izdavačka kuća „Kornet“ koja je nedavno objavila knjigu sa čak 56 pravopisnih grešaka), na meti razularenih lingvista nalaze se i znameniti beogradski grafiti. „Gotovo da više nema nijednog grafita u Srbiji koji nije ispravljen“, istakao je ministar Dačić, navodeći da je to sramota za našu zemlju jer se time uništava njeno kulturno blago.
Društvo za alternativnu lingvistiku prvu javnu akciju imalo je još 2007. godine kada su njeni članovi stupili u jednodnevni štrajk glađu zbog pogrešne upotrebe glagola „trebati“ i tada je imalo i veliku podršku srodnih organizacija iz cele Evrope. Njen tadašnji lider Dragan Ćosić Batut osuđen je na pet godina zatvora i nalazi se na odsluženju u Padinskoj Skeli gde je više puta kažnjavan samicom jer je ispravljao grafite po zatvorskim ćelijama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *